14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialiPAD afectează traficul aerian. Un avion a aterizat de URGENŢĂ la Belgrad

iPAD afectează traficul aerian. Un avion a aterizat de URGENŢĂ la Belgrad

Un avion al companiei Turkish Airlines a aterizat de urgenţă la Belgrad, unde nu avea prevăzută vreo escală.

Avionul se afla în zbor, pe o cursă de la Istanbul la Londra, în momentul în care un membru al echipajului a observat un obiect electronic suspect. Din acest motiv, avionul a aterizat de urgenţă pe aeroportul „Nikola Tesla” din Belgrad.

Incidentul, consemnat acum câteva zile, a fost prezentat ulterior de un oficial din Ministerul de Interne al Serbiei pentru site-ul B92.

Alarma în timpul zborului a fost generată de o tabletă iPad, „având proprietar necunoscut”, pe care nimeni dintre pasagerii avionului nu o recunoştea ca fiind a lui.

Din acest motiv, comandantul aeronavei turceşti a decis să coboare de urgenţă pe cel mai apropiat aeroport, cel din capitala Serbiei.

Imediat după aterizare, pasagerii au fost transferaţi din avion într-o clădire, iar o echipă specială de pirotehnişti a verificat aeronava, fără a găsi vreo bombă. Tableta iPad care a dat emoţii echipajului a fost confiscată de poliţia sârbă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă