27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFacebook, Microsoft, Twitter și YouTube se aliază pentru identificarea mesajelor cu caracter...

Facebook, Microsoft, Twitter și YouTube se aliază pentru identificarea mesajelor cu caracter terorist

Companiile Facebook, Microsoft, Twitter și YouTube au anunțat luni un parteneriat la nivel mondial pentru a facilita identificarea mai rapidă a conținutului cu caracter terorist din mesajele postate pe platformele lor și pentru a împiedica propagarea acestor mesaje, transmite agenția France Presse, preluată de Agerpres.

Scopul este de a constitui o bază de date comună care să conțină “amprentele digitale” ale mesajelor, fotografiilor sau filmelor de recrutare și de propagandă retrase de pe platformele lor.

“Făcând schimb de informații între noi, vom putea folosi aceste amprente digitale pentru a identifica pe platformele noastre destinate publicului larg conținut care ar putea fi catalogat drept terorist”, se arată într-un mesaj comun făcut pe site-ul fiecăreia dintre companiile în cauză.

Niciun mesaj considerat drept suspect nu va fi retras sau blocat în mod automat, fiecărei companii revenindu-i misiunea de a evalua mesajele în cauză și de a lua deciziile independent. În comunicat se mai arată că baza de date comună va începe cu fotografiile și filmele “flagrante” și “cu conținut extrem” care au fost retrase de pe platformele media.

Inițiativa survine după ce SUA, Comisia Europeană și mai multe guverne naționale au lansat tot mai multe apeluri ca rețelele de socializare să își intensifice lupta împotriva propagandei jihadiste în mediul online.

Cele mai citite

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

Corina Crețu: “Simplificarea regulilor PAC reprezintă un pas înainte”

Corina Crețu, europarlamentar și fost comisar european pentru politica regională, aduce în discuție necesitatea de a simplifica regulile Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă