Şapte iranieni, anchetaţi pentru un atac cibernetic major comis în SUA

de Carla Popa , 24 martie 2016 - stire actualizata la ora 19:08, 24 martie 2016
Şapte iranieni, anchetaţi pentru un atac cibernetic major comis în SUA

Justiţia americană a inculpat joi şapte hackeri iranieni bănuiţi că au fost autorii unui atac cibernetic coordonat şi pe scară extinsă care a vizat între anii 2011 şi 2013 mai multe bănci americane şi un baraj de la New York, relatează agenţia Reuters, potrivit Agerpres

Procurorul general al SUA, Loretta Lynch, a declarat la o conferinţă de presă că atacul cibernetic a provocat pagube estimate la zeci de milioane de dolari. Oficialul american a mai afirmat că hackerii au acţionat în numele guvernului de la Teheran, ei fiind probabil membri ai Gardienilor Revoluţiei, unitatea de elită a armatei iraniene. 

Conform unor surse consultate de Reuters, intruziunea în sistemele informatice ale barajului nu a permis hackerilor să preia controlul ecluzelor. Totuşi, aceste surse neprecizate consideră că hackerii nu ar fi acţionat la ordinul autorităţilor iraniene, ci pur şi simplu ar fi dorit să-şi testeze abilităţile individuale. 

Dar în actul de acuzare suspecţii sunt descrişi drept 'hackeri experimentaţi' şi se insistă asupra ipotezei că ei ar fi acţionat la ordinul guvernului de la Teheran. Acelaşi act mai menţionează că cel puţin 46 de instituţii financiare şi societăţi din sectorul financiar au fost afectate de acel atac cibernetic prelungit.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design