20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialHuawei P9 Lite 2017: plusuri si minusuri, recomandari, specificatii si preturi (P)

Huawei P9 Lite 2017: plusuri si minusuri, recomandari, specificatii si preturi (P)

Smartphone-ul Huawei P9 Lite 2017 este unul dintre telefoanele dual-sim 4G create de uriasul producator de origine chineza, care a aparut pe piata in acest an si care poate fi gasit si pe alte piete sub diferite denumiri: Huawei Nova Lite, Huawei P8 Lite 2017 sau Huawei Honor 8 Lite. In mod firesc, terminalul ne duce cu gandul la smartphone-ul lansat in martie 2017 de catre Huawei si anume Huawei P10 Lite, insa intre cele doua handset-uri exista cateva diferente remarcabile.

Diferente intre Huawei P9 Lite 2017 si versiunea de anul trecut

Modelul Huawei P9 Lite 2017 este in fapt un upgrade al versiunii Huawei P9 Lite 2016, dar pastreaza impresia de telefon premium avand un design atragator si o constructie solida. Fata de versiunea de anul trecut, noul Huawei P9 Lite 2017 nu prezinta modificari importante la nivel de design. Mai mult decat atat, smartphone-ul are exact aceeasi greutate (147 de grame) si se bazeaza pe aceeasi baterie, atat in ceea ce priveste capacitatea, cat si in ceea ce priveste dimensiunile acesteia. In schimb, modelul din acest an, pare conform celor mai multe surse de informare putin mai gros, masurand 7.6 milimetri, fata de 7.5 milimetri cat avea versiunea din 2016. In rest, modelul are cateva plusuri vizibile la nivel de memorie RAM, un procesor de generatie mai noua si cel mai important, noul sistem de operare al Android.

Diferente intre Huawei P9 Lite 2017 si Huawei P10 Lite

Care sunt insa diferentele dintre Huawei P9 Lite 2017 si Huawei P10 Lite, smartphone-ul lansat in martie 2017 de chinezii de la Huawei? Cele doua handset-uri par aproape identice la nivel de design insa mici diferente exista. Inainte de toate Huawei P9 Lite 2017 este un terminal putin mai gros si putin mai inalt decat P10 Lite. La nivel de chip diferenta este in mod firesc in favoarea Huawei P10 Lite, care vine cu un procesor HiSilicon Kirin 658 pe 3 sau 4GB RAM, un chipset superior celui utilizat de Huawei P9 Lite 2017. Acesta din urma se bazeaza pe un HiSilicon Kirin 655 pe 3GB, iar la dispozitie are 16GB ca spatiu de stocare, in timp ce P10 Lite se bazeaza in versiunea standard de 32 GB.

In mod surprinzator, Huawei P9 Lite 2017 are un avantaj interesant la nivelul dotarilor foto. Acest telefon pare sa se descurce mai bine atunci cand este pus in postura de a realiza poze in conditii low-light. Cel putin pe hartie, terminalul Huawei P9 Lite 2017 vine cu o camera foto cu rezolutie de 12 megapixeli care beneficiaza de o apertura f/2.0, superioara celei de la modelul P10 Lite (f/2.2).

Ce specificatii atrag la Huawei P9 Lite 2017?

Smartphone-ul este un mid-range atractiv, pentru ca propune o serie de specificatii interesante, pentru un pret final extrem de decent pentru piata din Romania. Huawei P9 Lite 2017 are la baza un display de tip IPS LCD in 16 milioane de culori cu rezolutie Full HD (1920×1080 pixeli) si o diagonala de 5.2 inch. Mai mult, display-ul are o densitate a pixelilor de 424 pixeli per inch si garanteaza telefonului un raport de 69.5% cu ecranul.

Terminalul foloseste un procesor valoros, un octa-core care se bazeaza pe nuclee ARM Cortex-A53. La dispozitia utilizatorului, Huawei P9 Lite 2017 pune 3GB memorie RAM si 16GB spatiu de stocare, in timp ce acceleratorul grafic este unul dintre cele mai bune pentru segmentul mid-range, Mali-T830MP2. Plusul valoric cel mai usor de apreciat este prezenta sistemului de operare Android 7.0 Nougat, cel mai nou sistem de operare al Android. Huawei P9 Lite 2017 customizeaza acest sistem de operare cu interfata Emotion UI 5.0.

Huse pentru Huawei P9 Lite 2017

Huawei P9 Lite 2017 are un design atragator, dar acest aspect nu contribuie decat la plusul estetic pe care Huawei il cauta pentru acest device. Constructia terminalului este una buna, insa, fara indoiala, in ciuda unui exterior mid-range cu accente premium, terminalul are nevoie de o protectie pe masura. O husa Huawei P9 Lite 2017 este cea mai potrivita pentru a securiza acest gadget in situatiile neplacute in care terminalul poate fi supus diverselor accidente, oarecum inevitabile.

Huawei P9 Lite 2017 este un telefon foarte usor, care poate fi manevrat facil si care poate fi controlat de catre orice utilizator. Cele 147 de grame ale sale il fac aproape insesizabil in buzunar, dar il condamna si la un pericol iminent in cazurile in care va suferi diverse socuri mecanice. Indiferent cat de grijuliu este proprietarul sau cu el, Huawei P9 Lite 2017 nu se poate "proteja singur" impotriva unor situatii neprevazute, iar contactul cu apa, spre exemplu, ii poate fi chiar fatal.

Exista din fericire destule oportunitati de achizitionare a unor huse Huawei P9 Lite 2017 de top, iar poate cea mai buna solutie vine de la magazinul online, Catmobile.ro, unul dintre cele mai importante nume in materie de accesorii de telefoane de pe piata din tara noastra. Pe site-ul companiei se pot gasi in categoria "huse telefoane", huse destinate producatorului Huawei si implict huse Huawei P9 Lite 2017. Catmobile asigura de altfel reduceri importante in aceasta perioada a anului pentru astfel de huse, reduceri de pana la 34% pentru o husa Huawei P9 Lite 2017.

Cele mai bune preturi pentru Huawei P9 Lite 2017

Huawei P9 Lite 2017 este disponibil pentru achizitie si in Romania, iar cel mai bun pret pare sa fie asigurat de cei de la EvoMag, magazin unde trebuie sa scoatei doar 1073 de lei pentru achizitionarea "la liber" a acestui handset. Mid-range-ul celor de la Huawei, versiunea 2017 mai poate fi achizitionat si de pe site-ul eMag.ro pentru 1099 de lei, acelasi pret pe care il asigura si magazinul online Cel.ro. Teoretic, pretul sau firesc este mai mic decat cel al Huawei P10 Lite, telefon care in cele mai multe cazuri costa cu 100 de lei mai mult indiferent de distribuitor sau compania de telefonie mobila care-l comercializeaza.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă