10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDin cauza bateriei, Samsung RETRAGE de pe piață telefoanele Galaxy Note 7

Din cauza bateriei, Samsung RETRAGE de pe piață telefoanele Galaxy Note 7

UPDATE 12.30: Samsung Electronics a confirmat vineri că opreşte livrările smartphone-urilor premium Galaxy Note 7 şi că va pregăti înlocuirea celor deja vândute, după ce a constatat că, la multe dintre dispozitive, bateria lua foc în timpul încărcării, relatează Reuters, conform news.ro.

——

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co analizează o posibilă retragere de pe piață a telefoanelor Galaxy Note 7, după ce în presa au apărut informații referitoare la o posibilă problemă la bateria telefonului, a declarat vineri pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar, informează Agerpres.

Sursa ar fi precizat că nu s-a luat încă o decizie finală cu privire la măsuri concrete precum intervalul de timp pentru o posibilă retragere și nici cât de multe telefoane ar putea fi afectate.

Separat, agenția de presă sud-coreeană Yonhap a informat că Samsung Electronics a decis să amâne lansarea Galaxy Note 7 pe unele piețe importante din Europa, precum Marea Britanie și Franța. Galaxy Note 7 este comercializat în SUA și Coreea de Sud începând cu data de 19 august, la un preț de 988.900 woni (882 de dolari).

Samsung a refuzat că facă orice comentarii cu privire la o posibilă retragere a celui mai nou produs al său, dar în urmă cu două zile a anunțat că livrările de smartphone-uri Galaxy Note 7 vor suferi unele întârzieri, deoarece firma a decis să facă unele teste suplimentare de calitate.

Într-un comunicat de presă publicat vineri Samsung a informat că "efectuează o inspecție amănunțită" împreună cu partenerii săi a telefonului Galaxy Note 7 și că va da publicității rezultatele investigației în cel mai scurt timp posibil.

Dacă se va confirma existența unor probleme de calitate la Galaxy Note 7, Samsung ar putea avea de suferit deoarece grupul sud-coreean contează pe mai noul dău smartphone pentru a menține dinamica vânzărilor și a veniturilor în a doua jumătate a acestui an.

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă