23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial1.000 de români au cumpărat deja iPhone 7

1.000 de români au cumpărat deja iPhone 7

Primul retailer care a pus la dispoziţi cel mai nou smartphone de la Apple, a raportat vânzări-record pentru România.

În doar 3 zile, românii au precomandat şi achitat integral peste 1.000 de device-uri iPhone 7 şi – 7 Plus, în valoare de 1 milion euro, potrivit revistei Capital. Precomenzile pentru iPhone 7 şi iPhone 7 Plus au fost listate în premieră pe QuickMobile.ro începând cu data de 9 septembrie. Potrivit informaţiilor retailer-ului, citat de publicaţia amintită, aceasta a fost şi data cu cele mai multe achiziţii, toate achitate integral.

Cele mai multe precomenzi au fost făcute pentru iPhone 7 de 128 GB varianta Jet Black, iPhone 7 în varianta 32GB –  Black, respectiv iPhone 7 Plus –   128GB Jet Black. ”Am avut parte de rezultate mult peste aşteptări. Precomenzile au explodat, pur şi simplu, încă din zorii zilei de 9 septembrie. Cel mai tare ne-a bucurat încrederea clienţilor noştri în uşurinţa comenzilor online. Au ales să cumpere noul iPhone din confortul propriei locuinţe, achitându-l integral, evitând astfel aşteptarea şi statul la cozi în faţa magazinelor”, a declarat Tudor Țiboc, General Manager QuickMobile, potrivit Capital.

Acesta a explicat că peste 65% dintre clienţi au achiziţionat noul iPhone alături de accesorii de protecţie, cele mai cumpărate fiind sticla şi  husa de protecţie, urmate de garanţia extinsă.

Preţul pentru iPhone 7 în varianta 32 GB este de 3.499 lei, cel de 128 GB costă 3.999 lei,  iar modelul de 256 GB  – 4.499 lei.  Modelul iPhone 7 Plus de 32 GB costă 4.099 lei, cel de 128 GB – 4.599 lei, iar cel de 256 GB – 5.099 lei.

Americanii țin secrete cifrele de vânzări

Pe de altă parte, gigantul american Apple Inc a anunţat că, pentru prima dată în ultimii ani, a decis să nu dea publicității cifrele privind vânzările de telefoane iPhone 7 în primul weekend de la lansarea pe piață a noului telefon. Sursa citată a precizat că Apple a decis să pună capăt acestei tradiții deoarece numărul de telefoane vândute în primul weekend a ajuns să fie considerat mai degrabă un indiciu al ofertei Apple decât al cererii.

“În condițiile în care ne-am extins rețeaua de distribuție la sute de mii de locații din întreaga lume, am ajuns la un punct la care știm înainte de prima precomandă că vom epuiza stocurile de iPhone 7. Aceste vânzări inițiale vor fi guvernate de ofertă, și nu de cerere și de aceea am decis că nu mai constituie un indicator reprezentativ pentru investitorii și clienții noștri”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Apple a prezentat săptămâna trecută noile sale smartphone-uri iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Acestea au o cameră foto și un procesor mai performante decât predecesoarele. De asemenea, a fost eliminată priza („jack“) de 3,5 milimetri, care în mod normal permite conectarea căștilor. Comenzile pentru cele două noi telefoane vor începe să fie onorate pe 16 septembrie.  

Comparație

Cel mai scump telefon, în Ungaria

Prețul smartphone-ului iPhone 7 este mai mare în Ungaria decât oriunde altundeva în lume. Aici oamenii plătesc pentru varianta de 32 GB a noului telefon Apple cu 44% mai mult decât dacă l-ar cumpăra din SUA. Astfel, pretul iPhone-ului este de 256.058,64 forinți (700 de lire sterline) în Ungaria, scrie The Telegraph. Această țară este urmată de Italia și Norvegia. În SUA, prețul pornește de la 649 de dolari (487,75 lire sterline), iar în Canada de la 899 de dolari (521,75 lire sterline).

Cele mai citite

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă