21.7 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialBlack Friday 2015. Cele mai căutate produse de Vinerea Neagră

Black Friday 2015. Cele mai căutate produse de Vinerea Neagră

Black Friday 2015. În perioada cu cele mai mari reduceri din an, Black Friday/ Vinerea Neagră, cele mai multe liste de cumpărături ale românilor vor conţine televizoare, electrocasnice mici şi telefoane mobile, potrivit unui studiu realizat de agenţia de cercetare MillwardBrown România.

Astfel, 40% dintre români vor cumpăra televizoare, 39% electrocasnice mici, în timp ce 22% vor cumpăra telefoane mobile.

De asemenea, 18% dintre români vor pleca acasă cu maşini de spălat, iar 17% cu frigidere.

Citeşte şi: Black Friday 2015. Patru sfaturi pentru a cumpăra eficient de Vinerea Neagră

Totodată, 15% dintre români sunt interesaţi de laptopuri şi haine, 11% de aragazuri, 8% de tablete şi 6% de încălţăminte.

Conform studiului, anul acesta, 44% dintre românii cu vârsta între 18 și 65 de ani doresc să cumpere ceva de Black Friday.

„Comparativ cu 2012, aproape de trei ori mai multe persoane și-au exprimat dorința de a cumpăra un produs de Black Friday anul acesta. Numărul românilor care au auzit de reducerile din cadrul Black Friday, evenimentul anului în comerțul românesc, a ajuns anul acesta la 71% în rândul persoanelor din eșantionul evaluat”, arată raportul studiului.

Citeşte şi: Black Friday 2015. Ce vânzări au înregistrat magazinele de Vinerea Neagră, în 2014

Black Friday 2015. Segmentele de populație în rândul cărora se observă un nivel al intenției de cumpărare semnificativ mai ridicat, comparativ cu nivelul populației generale, sunt bărbații și tinerii cu vârste cuprinse între 24 şi 34 de ani. „Față de media generală de 59% a celor care au auzit de Black Friday și spun că sigur sau probabil vor cumpăra, în cazul bărbaților media urcă la 63%, iar în cazul tinerilor la 64%, toate aceste diferențe fiind semnificative statistic, la un nivel de încredere de 95%”, au arătat cercetătorii.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de oameni din mediul urban și rural, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, prin interviuri telefonice, realizate între 4 noiembrie şi 5 noiembrie 2015.

Vinerea reducerilor, sau ”Black Friday” după denumirea din Statele Unite, are deschiderea oficială în 27 noiembrie, însă având în vedere evenimentele de anul trecut, când mai multe magazine au dat drumul reducerilor mai devreme, se așteaptă ca Black Friday să fie devansat cu o săptămână. Astfel, cea mai probabilă dată pentru vinerea reducerilor este 20 noiembrie.

 

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă