23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialStroe: Dacia nu are în plan producţia de vehicule hibrid

Stroe: Dacia nu are în plan producţia de vehicule hibrid

Automobile Dacia nu are în strategia sa producţia de autovehicule hibrid, întrucât infrastructura naţională şi interesele în domeniul petrolului nu vor permite prea curând dezvoltarea unei pieţe de profil, a declarat, joi, vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe, citat de Mediafax.

“Sunt sceptic în ceea ce priveşte viitorul vehiculelor hibrid şi electrice în România, în primul rând având în vedere că pentru introducerea pe piaţă a unor astfel de vehicule este nevoie de o infrastructură de alimentare cel puţin dublă faţă de cea clasică, cu carburant”, a afirmat Stroe, prezent la evenimentul aniversar – 30 ani de la înfiinţarea producătorului de acumulatori Rombat.

De asemenea, el a spus că interesele în domeniul petrolului nu vor permite dezvoltarea unei pieţe de profil în viitorul apropiat.

Totodată, reprezentantul Dacia a menţionat că eforturile autorităţilor în ceea ce priveşte implementarea de programe de stimulare pentru achiziţia de vehicule hibrid şi electrice sunt limitate.

Stroe a precizat că cel puţin până în 2015 Dacia are pusă la punct o strategie de producţie foarte bună.

Referitor la Rombat, Stroe a arătat că producătorul va furniza baterii şi pentru celelalte uzine Renault unde sunt produse maşini din gama Dacia.

“Rombat va furniza şi pentru celelalte uzine Renault unde sunt produse maşini din gama Dacia. Din 2012, de exemplu, uzina bistriţeană va fi furnizor şi pentru uzina Renault din Rusia. Rombat furnizează zilnic 1.500 de baterii către Dacia”, a mai spus Stroe.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă