6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialProtest SPONTAN la uzina Dacia de la Mioveni! 6000 angajaţi au oprit...

Protest SPONTAN la uzina Dacia de la Mioveni! 6000 angajaţi au oprit producţia

Producţia de pe platforma industrială a Dacia, de la Mioveni, a fost oprită azi, începând de la ora 9.00, conform Digi 24

Muncitorii din toate secţiile au oprit lucrul, fiind nemulţumiţi de prevederile noului contract colectiv, care ar trebui semnat pe 31 martie. Peste 6000 de angajaţi din schimbul 1 nu mai lucrează la această oră.

Contractul colectiv de muncă nu a fost întocmit cum doreau angajaţii, una dintre principalele cerinţe o reprezintă salariile mai mari.

În fiecare primăvară se fac negocieri pe tema contractului colectiv de muncă. Angajaţii au mai făcut greve şi în anii trecuţi. În prezent Dacia are circa 13.000 angajaţi pe platforma de la Mioveni.

Vezi şi Europa, UIMITĂ de Dacia! Cea mai mare creştere auto din UE în 2013

Anca Oreviceanu, directorul de comunicare Renault în România, a declarat pentru Digi 24 că la Dacia sunt negocieri în curs pentru contractul colectiv de muncă, existând şi revendicări legate de salarizare. „Cât sunt în curs, aşteptăm partenerul social la negocieri”. Anca Oreviceanu şi-a exprimat speranţa că protestele se vor opri cât mai repede, pentru că este în interesul companiei şi al angajaţilor.

„Consecinţele vor putea fi evaluate după ce protestul se va încheia”, a declarat Oreviceanu legat de costurile acestui protest.

Potrivit noului contract colectiv de muncă, angajaţii uzinei Dacia din Mioveni nu vor mai primi primele de Paşte şi de Crăciun, iar orele suplimentare nu vor mai fi plătite. În plus, oamenii sunt supăraţi că în august, luna în care se opreşte activitatea uzinei şi toţi angajaţii intră în concediu, vor fi plătiţi cu numai 60% din salariu şi nu 85 la sută cât au primit până acum.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă