10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialModele noi la Salonul auto de la Geneva

Modele noi la Salonul auto de la Geneva

Noul ix35, versiunea actualizată a modelului clasat pe locul doi în topul vânzărilor Hyundai la nivel european, a debutat în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2013. Noua generaţie prezintă o serie de îmbunătăţiri tehnologice, evidenţiindu-se drept o variantă şi mai atractivă pentru clienţii europeni.

Încă de la demararea comercializării ix35, în martie 2010, acesta a generat o cerere ridicată. A înregistrat cea mai rapidă creştere a vânzărilor Hyundai în istoria mărcii pe acest continent, depăşind aşteptările producătorului. Până în martie 2013, Hyundai a comercializat peste 220.000 de unităţi ix35 în Europa.

O nouă motorizare, îmbu­nătăţiri aduse componentelor aferente grupului motopropulsor şi noi echipamente adaugă rafinament şi o experienţă superioară la bordul SUV-ului compact Hyundai.

Noua motorizare, dezvoltată în cadrul centrului European Hyundai de la Rüsselsheim, Germania, livrează mai multă putere şi cuplu – 166 CP şi respectiv 205 Nm (20,9 Kg/m), respectând totodată normele Euro 5.

Modelul cu cea mai rapidă creştere în Europa primeşte un plus de rafinament exterior şi interior.

Motorizări îmbunătăţite şi transmisie automată adaugată variantei diesel.

Dinamică sporită şi trei moduri de operare disponibile prin introducerea opţiunii FLEX STEER.

Noul Grand Santa Fe a fost dezvoltat în paralel cu modelul de bază încă din stadiile incipiente, astfel designerii au putut concepe o formă asemănătoare primului model.

În ciuda acestui fapt, există diferenţe notabile între cele două modele. Noul Grand Santa Fe dispune de o grilă reconstruită, poziţionată deasupra proiectoarelor de ceaţă restilizate şi de o nouă bară de protecţie. Din profil, se pot observa portierele din spate care sunt, în mod evident, mai lungi, pentru a acomoda cel de al treilea rând de scaune. Un plafon panoramic, mai lung accentuează capacităţile de încărcare a maşinii. Ca urmare, geamul din spate se pliază mai aproape pe conturul pilonilor C.

Înălţimea, lăţimea şi lungimea noului Grand Santa Fe au fost extinse (+10, +5 şi respectiv +225 mm) datorită ampatamentului mărit (+100 mm), în acelaşi timp păstrând stilul dinamic, dar sofisticat al noii generaţii Santa Fe.

O altă diferenţă constă în jantele de aliaj speciale, de 18 respectiv 19 inch, în timp ce sistemul de lumini cu tehnologie LED, restilizat, încadreaza linia centrală. Cele două ţevi de eşapament sunt dispuse separat, spre deosebire de modelul de bază unde sunt unite. Aceasta fiind ultima modificare de la nivel vizual.

i20 WRC

Hyundai Motorsport GmbH a realizat încă un pas semnificativ în vederea participării la Campionatul Mondial de Raliuri FIA, prezentând cea mai recentă specificaţie i20 WRC în cadrul Salonului Auto de la Geneva 2013.

Hyundai accelerează către sezonul său de debut în raliul FIA WRC 2014 printr-un an de testări private şi dezvoltare a modelului competiţional i20 WRC. O primă înfăţişare a modelului special a avut loc în cadrul Salonului Auto de la Paris, în septembrie 2012, însă varianta actuală încorporează modificări notabile la nivel de caroserie şi suspensii. Modificările reprezintă rezultatul colaborării dintre centrul de dezvoltare şi design Hyundai Namyang, Coreea şi echipa nou formată, Hyundai Motorsport GmbH, localizată în Alzenau, Germania şi condusă de către expertul WRC Michael Nandan.

Noua variantă i20 WRC dezvăluie un aspect frapant, datorită designului exterior restilizat – o combinaţie a semnăturii albastre Hyundai şi utilizarea inovativă a caracterului original coreean, Hunminjeongeum. Designul asociază dinamismul WRC-ului şi tradiţia mărcii coreene Hyundai.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă