Cartea Recordurilor: Cea mai mică maşină din lume vs cel mai rapid bolid de pe Nurburgring

de Victor Gavril , 16 septembrie 2013

Cartea Recordurilor a înregistrat în ultima săptămână două noi recorduri, demne de atenţia fanilor lumii auto din întreaga lume. Cea mai mică maşină din lume care poate fi condusă pe şosele, respectiv cel mai rapid bolid de pe Nurburgring sunt ultimele care au intrat în atenţia organizaţiei.

Austin Coulsonun american din Phoenix, a înregistrat cea mai mică maşină din lume, care însă din cauza vitezei maxime, de doar 40 km/h, poate fi condusă doar pe drumurile cu regim de viteză redusă, conform autoblog.com.

Maşina, care pare un diminutiv la adresa unor modele precum Smart, a fost înregistrată în Texas, iar din cauza vitezei reduse cel mai probabil nu va reuşi să iasă din statul american. Are doar 0,6 metri înălţime, respectiv 1,2 m lungime. Fostul record datează din 2009 şi era deţinut de un britanic, creator al unei maşini care seamănă cu un Mini, însă este mult mai mică. Cu tot cu acoperiş maşina avea o înălţime de doar 1,04 metri.

Citeşte şi Top Gear: Cele mai bune 50 de maşini din ultimii 20 ani. Ce loc ocupa Dacia Duster

Porsche 918 Spyder face legea pe Nurburgring

La polul opus Porsche a venit cu un record ceva mai serios, şi anume cel mai rapid model de pe Nurburgring, Porsche 918 Spyder. Bolidul german a obţinut un timp de şase minute şi 57 de secunde pe celebrul Nurburgring, considerat cel mai dificil circuit din lume. Performanţa Porsche a depăşit cu 14 secunde fostul deţinător al recordului, modelul Gumpert Apollo Sport.

Porsche 918 Spyder, lansat la Salonul Auto de la Frankfurt, este în mare o nouă generaţie a lui Carrera GT, din 2004. Modelul dispune de un motor monstruos, de 4,6 litri, care produce 608 CP, dar împreună cu sistemul de propulsie electric puterea totală ajunge la 887 CP. Preţul unui astfel de model depăşeşte 840.000 dolari, în SUA.

Rămâne de văzut cât de bine se vor descurca modelele McLaren P1 şi LaFerrari pe Nurburgring şi dacă vor reuşi să spulbere proaspătul record. Spre deliciul fanilor ar fi fost interesantă o prezentare a celor două modele împreună.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design