3 moduri prin care să eviți scenarii neprevăzute când te afli la volan (P)

de COMUNICAT DE PRESA , 28 august 2017 - stire actualizata la ora 15:38, 28 august 2017
3 moduri prin care să eviți scenarii neprevăzute când te afli la volan (P)

Condusul poate fi una dintre cele mai plăcute și relaxante activități. Totodată, conducând, o persoană se poate expune la o sumedenie de riscuri, atunci când nu își ia toate măsurile de siguranță. Condusul în condiții de oboseală, condusul fără un set de anvelope corespunzătoare sau fără protecția necesară la piesele cruciale pentru funcționarea automobilului pot fi doar câteva situații care pot duce la scenarii neplăcute. Însă, adoptând conduita potrivită, un șofer le poate evita pe acestea fără prea mare efort.

Condusul în condiții de oboseală

Probabil că majoritatea șoferilor ar refuza să conducă în condiții de oboseală. În pofida acestui fapt, anual au loc nenumărate accidente rutiere care sunt cauzate de lipsa de odihnă. Soluția pare a fi simplă în aceste situații: evită să conduci când ești obosit. Însă ce faci atunci când ești nevoit să ajungi neapărat la o anumită destinație?

Una dintre soluții poate fi apelarea la serviciile unei companii de transport rutier, care să îți faciliteze deplasarea la locul în care ești nevoit să ajungi în termen scurt.

Anvelope corespunzătoare

Vremea din România poate fi foarte schimbătoare în anumite perioade ale anului. De aceea, atunci când te pregătești de un drum lung, este important să te asiguri că automobilul tău este echipat corespunzător pentru condițiile de drum pe care va fi nevoit să ruleze. În cazul anvelopelor automobilului tău, este important să te asiguri că presiunea acestora este corespunzătoare, dar și că nivelul de uzură nu a depășit limita permisă.

Dacă observi că actualele pneuri de pe automobilul tău sunt uzate, este recomandat să te orientezi spre achiziționarea unor noi anvelope, și astfel să eviți confruntarea cu situații neplăcute pe parcursul drumului care îți stă înainte.

Protejarea motorului

Motorul este una dintre componentele care pun automobilul în mișcare. Astfel, de funcționarea corespunzătoare a acestuia depinde atât siguranța ta ca șofer, cât și sosirea la destinația propusă. Atunci când mergi la drum lung, te confrunți cu diferite tipuri de șosele, dar și cu diferite obstacole sau pericole pentru integritatea mașinii tale.

Un mod prin care o poți proteja, este montarea unui scut motor din metal, care să îți ofere siguranța că motorul tău este protejat corespunzător de potențialele pericole pe care le poți întâlni la drum lung.

Loading...

Comentarii

  • romulus

    28 august 2017 16:48

    Sunt multe altele care trebuesc luate in considerare cand esti la volan.Aci este probabil un rezumat.Cu siguranta sunt si 1 pastrarea distantei fata de cel di fata,2 pastrarea vitezei adecvate pe soseaua respectiva,3oprirea pentru odihna cel putin o jumatate de ora la drumuri lungi,etc,etc,,,

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design