13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechApple va cumpăra Shazam pentru suma de 400 de milioane de dolari

Apple va cumpăra Shazam pentru suma de 400 de milioane de dolari

Aplicaţia Shazam este deja integrată în programul Siri deţinut de Apple. Utilizatorii iPhone care au aplicaţia Shazam instalată pot pune întrebarea: „Siri, ce melodie este aceasta?”, urmând ca acea piesă muzicală să fie identificată.

Însă, Shazam are şi alte funcţii, precum aceea de a identifica show-uri de televiziune care încă nu funcţionează cu Siri.

Website-ul TechCrunch a scris despre preţul pe care ar urma să îl plătească Apple pentru Shazam – 400 de milioane de dolari notând că acordul ar putea fi stabilit săptămâna viitoare. 

Totuşi, preţul de 400 de milioane de dolari este mult mai mic decât valoarea de un miliard de dolari estimată recent de PitchBook.

Shazam, cu sediul în Marea Britanie, nu a răspuns la solicitarea de a oferi un punct de vedere.

Cumpărarea Shazam ar ajuta compania Apple în domeniul muzicii, utilizatorii putând identifica mai uşor melodii pe care să le adauge la playlist-urile lor în serviciul Apple Music. 

La jumătatea anului 2017, Apple Music avea 27 de milioane de abonaţi, spre deosebire de serviciul de streaming Spotify, care avea 60 de milioane de utilizatori.

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă