16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialWTA Rising Star: Au uluit lumea tenisului în luna mai. Cum a...

WTA Rising Star: Au uluit lumea tenisului în luna mai. Cum a ratat topul Andreea Mitu

WTA și-a desemnat cele trei tinere jucătoare care au avut performanțe impresionante în luna mai. Andreea Mitu a fost la un meci distanță de acest top, în care figurează Gavrilova, Svitolina și Uytvanck.

Toate cele trei au reușit performanța carierei în luna mai, grație unor evoluții foarte bune la Roland Garros, al doilea turneu de grand slam al anului. Numele Andreei Mitu putea fi între cele trei dacă românca reușea să treacă de belgianca Alison Van Uytvanck, cele două având performanțe asemănătoare în luna mai. Uytvanck, 21 ani, a ajuns la cea mai bună evoluție a carierei într-un turneu de grand slam, la Roland Garros, acolo unde se oprea în sferturi, după ce în meciul anterior o învingea pe Andreea Mitu, scor 6-1, 6-3. Belgianca a avut cea mai importantă ascensiune din top 100, după turneul parizian, ajungând de pe locul 88 până pe poziția 46. Cea mai importantă victorie a carierei a avut-o la Zarina Dyias (32 WTA), în turul al doilea de la Paris. 

Vezi în GALERIA FOTO cele trei finaliste ale WTA Rising Star în luna mai

Poate cea mai impresionantă evoluție în luna mai a avut-o rusoaica Daria Gavrilova, 21 ani, care, deși la Paris s-a oprit doar în turul al doilea, ea a ajuns în semifinalele turneului Premier 5 de la Roma, unde a eliminat jucătoare importante, precum: Belinda Bencic (33 WTA), Ana Ivanovic (7 WTA) sau Timea Bacsinszky (24 WTA). Atât cele două victorii de la Paris, cât și performanța notabilă de la Roma au fost premiere în cariera rusoaicei. La fel ca și Uytvanck ea a pătruns pentru prima dată în top 50.

Elina Svitolina, 20 ani, a devenit cel mai bine clasată jucătoare din istoria Ucrainei, urcând pe locul 17 după Roland Garros. La fel ca și Uytvanck ea a ajuns pentru prima dată în sferturile unui grand slam. Ucraineanca a reușit o victorie incredibilă în meciul cu o altă tânără stea, Yulia Putintseva (93 WTA).

Câștigătoarea dintre cele trei va fi desemnată, vineri, în urma voturilor publicului, de săptămâna aceasta, de pe site-ul WTA.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...
Ultima oră
Pe aceeași temă