9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO GERMANIA - PORTUGALIA 1-0. Victorie importanta

VIDEO GERMANIA – PORTUGALIA 1-0. Victorie importanta

Echipa de fotbal a Germaniei a învins Portugalia cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, la Lvov, în grupa B la EURO 2012, competiţie găzduită de Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie – 1 iulie.

Germania s-a impus în primul său meci din ”grupa morţii” prin golul lui Mario Gomez (72), după un joc tacticizat. Portugalia s-a trezit târziu şi a fost lipsită de şansă.

Germania a avut două oportunităţi în primele zece minute de joc, o lovitură de cap a lui Gomez (2), prinsă de portar, şi un şut al lui Podolski (9), reţinut de acelaşi Rui Patricio. ”Nationalmannschaft” a avut o posesie mai bună a mingii, dar cele două echipe nu au riscat prea mult, apărându-se cu atenţie. Ocaziile clare de gol au lipsit până spre finalul reprizei, când Mueller a şutat alături de poartă din poziţie bună. Portugalia a avut cea mai mare ocazie din primul mitan, în min. 45, când, în urma unui corner, Pepe a şutat în bară, iar mingea a căzut apoi pe linia porţii.

Meciul nu a crescut în spectaculozitate nici după pauză şi s-a desfăşurat după aceleaşi canoane. Germania a continuat jocul de posesie, iar cele mai bune situaţii au fost în min. 52, când centrarea lui Ozil l-a depăşit pe Podolski, şi în min. 57, când Gomez a reluat cu capul mult peste poartă. Portugalia a avut o zvâcnire în min. 64, dar Boateng l-a blocat în careu pe Ronaldo.

Mario Gomez a reuşit să deschidă scorul în min. 72, cu o lovitură de cap care a trimis mingea la colţul lung, după centrarea lui Khedira. Golul a venit într-un moment în care selecţionerul german se pregătea să-l schimbe pe vârful lui Bayern cu Miroslav Klose. VIDEO aici

Gomez a fost la câţiva centimetri de ”dublă” (77), dar nu a ajuns la centrarea lui Mueller.

Portugalia a reacţionat şi Ronaldo a trimis un şut cu efect, respins greu de Neuer (82). Şutul lui Coentrao de la marginea careului a fost blocat de Hummels (83), după care centrarea lui Nani a căzut pe vinclul porţii germane (84). Varela a ratat egalarea în min. 88, când a rămas singur cu Neuer, dar a tras în acesta din câţiva metri. Badstuber a salvat golul în min. 90+3, la şutul lui Nani şi meciul s-a încheiat cu succesul Germaniei.

 

Germania – Portugalia 1-0 (0-0)

A marcat: Mario Gomez (72).

Lvov, Arena: 32.000 spectatori

EURO 2012 – Grupa B

 

Au evoluat echipele:

Germania: 1. Manuel Neuer – 20. Jerome Boateng, 5. Mats Hummels, 14. Holger Badstuber, 16. Philipp Lahm (căpitan) – 6. Sami Khedira, 7. Bastian Schweinsteiger – 13. Thomas Mueller (15. Lars Bender, 90+4), 8. Mesut Özil (18. Toni Kroos, 87), 10. Lukas Podolski – 23. Mario Gomez (11. Miroslav Klose, 80). Selecţioner: Joachim Löw

Rezerve: 12. Tim Wiese, 22. Ron-Robert Zieler – 3. Marcel Schmelzer, 4. Benedikt Höwedes, 17. Per Mertesacker, 2. Ilkay Gündogan, 9. André Schürrle, 19. Mario Götze, 21. Marco Reus.

Portugalia: 12. Rui Patricio – 21. Joao Pereira, 2. Bruno Alves, 3. Pepe, 5. Fabio Coentrao – 16. Raul Meireles (18. Silvestre Varela, 80), 4. Miguel Veloso, 8. Joao Moutinho – 17. Nani, 23. Helder Postiga (11. Nélson Oliveira, 70), 7. Cristiano Ronaldo (căpitan). Selecţioner: Paulo Bento.

Rezerve: 1. Eduardo, 22. Beto – 13. Ricardo Costa, 14. Rolando, 19. Miguel Lopes, 6. Custódio, 10. Ricardo Quaresma, 15. Rúben Micael, 20. Hugo Viana.

 

Arbitru: Stéphane Lannoy; arbitri asistenţi: Frédéric Cano, Michael Annonier (toţi din Franţa); arbitru de rezervă: Marcin Borski (Polonia); arbitri asistenţi adiţionali: Fredy Fautrel, Ruddy Buquet (ambii din Franţa)

Cartonaşe galbene: Helder Postiga (13), Badstuber (43), Coentrao (60), Boateng (69).

S-a terminat partida

Min. 90+3 – Bruno Alves trimite cu capul peste poartă, după un corner.

MIN 90+2 SCHIMBARE Germania Bender intră în locul lui Muller

MIN 90+2 Nani trece pe lîngă egalare, şutul său fiind respins de Badstuber

Min. 88 – Varela nu îl poate învinge pe Neuer din 8 metri, singur cu portarul Germaniei, după o centrare a lui Oliveira, de pe stânga.

Min 86 – SCHIMBARE Germania Iese Ozil şi intră Kroos

Min 84 – Nani trimite o centrare în careu care cade pe bară!

Min 79 SCHIMBARE Portugalia Iese Meireles şi intră Varela

MIN 78 SCHIMBARE Germania Gomez este inlocuit cu Miroslav Klose

MIN 73 Antrenorul german se pregatea sa il schimbe pe Gomez cu Klose, insa atacantul a reusit sa inscrie

MIN 72 GOOOL GERMANIA Gomez inscrie cu o lovitură de cap din 6 metri!

MIN 70 SCHIMBARE Portugalia Iese Postiga şi intră Oliveira

Min 64 – Ronaldo primeşte un balon în careu şi se pregăteşte să şuteze, dar Boateng vine din spate şi îi suflă balonul portughezului

MIN 60 GALBEN Coentrao

Min. 57 – Podolski este lansat în careul lusitanilor, dar se încurcă în preluare şi scapă mingea în aut.

MIN 53 Ozil centreaza din apropierea liniei de fund, insa Podolski apreciaza gresit traiectoria si trece pe sub minge din pozitie ideala

MIN 52 Ronaldo centrează pentru Postiga, Hummels respinge în corner.

Min 51 – Portugalia începe să preia frîiele, dar fără a pune cu adevărat în pericol poarta lui Neuer

MIN 46 – Podolski suteaza in blocaj de la 13 metri, mingea ajunge la Ozil in pozitie centrala, dar sutul sau e respins, apoi Lahm trimite in forta spre coltul lung, dar şi el a fost blocat

A inceput repriza secunda

S-a terminat prima repriza

min 45 – OCAZIE Portugalia Pepe suteaza dn voleu din jurul punctului de la 11 metri, mingea loveste transversala, apoi cade pe linia portii, inainte ca un fundas german sa o degajeze

min 43 – GALBEN Badstuber

min 38 – Khedira suteaza puternic de la 30 de metri, dar nu prinde spatiul portii lui Rui Patricio

Min. 31 – Podolski trage peste poartă din interiorul careului, după o centrare de pe stânga a lui Ozil.

Min. 28 – Podolski încearcă o execuţie spectaculoasă, dar loveşte incorect mingea si o trimite în aut de poartă.

Min. 25 – Podolski trage în zid din lovitură liberă de la 25 de metri.

Min. 24 – Khedira îl lansează pe Gomez în careu, iar atacantul înscrie, dar centralul opreşte meciul pentru un fault la Khedira.

Min. 23 – Schweinsteiger încearcă o lansare în adâncime pentru Gomez, dar pasa este interceptată.

Min. 18 – Ronaldo centrează pe jos din flancul stâng, Lahm respinge în corner.

Min. 13 – GALBEN  Helder Postiga.

Min. 10 – Ozil încearcă o incursiune în careul lusitam, Pereira şi Pepe reuşesc să-l deposedeze.

Min. 9 – Podolski şutează din prima, cu exteriorul piciorului stâng, Patricio prinde în doi timpi.

Min. 7 – Helder Postiga este surprins în offside.

Min. 4 – Neuer boxează mingea centrată din corner la marginea careului mic.

Min. 3 – Portugalia are prima lovitură de colţ a meciului, după o pătrundere centrală a lui Coentrao.

Min. 2 – Boateng centrează de pe dreapta, Gomez reia cu capul de la 16 metri, Patricio prinde.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start:

Germania: Neuer – Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Muller, Ozil, Podolski – Gomez

Portugalia: Patrício – Alves, Pepe, Coentrão, Pereira – Veloso, Moutinho, Meireles – Nani, Ronaldo – Postiga

Germania întâlneşte astăzi, de la ora 21:45, pe Lvov Arena, echipa Portugaliei, în al doilea meci din grupa B a Campionatului European.

Aflate în ”grupa morţii”, alături de Olanda şi Danemarca, echipele Germaniei şi Portugaliei s-au întâlnit de 16 ori de-a lungul timpului. Germania a obţinut 8 victorii, lusitanii 3, iar 5 partide s-au încheiat nedecis.

Germania are motive să fie circumspectă înaintea meciului, deoarece Portugalia a învins-o cu scorul de 3-0, la EURO 2000, iar Nationalmannschaft a încheiat pe ultimul loc într-o grupă din care făcea parte şi România. Germania şi-a luat, însă, revanşa la turneul final din 2008, prin victoria cu 3-2 de la Basel.

Portugalia a fost prima echipă care a învins Germania în preliminariile Cupei Mondiale, în 1985, la Stuttgart, cu 1-0, întrerupând astfel un şir de 36 de partide fără eşec. De atunci, germanii au pierdut o singură gată în preliminariile pentru CM, în 2001, în faţa Angliei (1-5), la Munchen.

Ultimul meci direct a fost finala mică a Cupei Mondiale din 2006, când Germania s-a impus cu 3-1 la Stuttgart.

Selecţionata lui Joachim Loew a câştigat toate cele 10 meciuri din preliminarii şi a marcat în ultimele 16 partide, în 9 dintre acestea înscriind cel puţin câte trei goluri. Ultimul meci în care Nationalmannschaft nu a marcat a fost un egal cu Suedia, în noiembrie 2010, 0-0 în deplasare.

De la titlul cucerit la EURO 1996, Germania a pierdut mai multe meciuri decât a reuşit să câştige la turneele finale ale competiţiei continentale. Din 12 partide susţinute, Germania a câştigat 4 şi a pierdut 5.

La ultimele patru ediţii ale Campionatului European, Portugalia a trecut de faza grupelor, cea mai bună performanţă întregistrând-o în 2004, pe teren propriu, când a jucat finala cu Grecia, care a câştigat cu 1-0.

Meciul de pe Arena Lvov va fi arbitrat de francezul Stephane Lannoy.

Echipele probabile:

Germania: Neuer – Jerome Boateng (L. Bender), Badstuber, Mertesacker, Lahm – Schweinsteiger, Khedira – Thomas Mueller, Ozil, Podolski – Klose. Selecţioner: Joachim Loew.

Portugalia: Rui Patricio – Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao – Joao Moutinho, Raul Meireles, Miguel Veloso – Cristiano Ronaldo, Helder Postiga, Nani. Selecţioner: Paulo Bento.

Meciul dintre Germania şi Portugalia se va disputa sâmbătă, 9 iunie, de la ora 21:45. Partida va fi transmisă pe Dolce Sport şi LIVETEXT pe romanialibera.ro

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă