13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Cătălina Ponor, Robert Glință și Irina Begu, victorii și înfrângeri la...

FOTO: Cătălina Ponor, Robert Glință și Irina Begu, victorii și înfrângeri la Rio

UPDATE 09.05: Perechea română compusă din Andreea Mitu și Raluca Olaru s-a calificat în turul al doilea al probei de dublu feminin din cadrul turneului de tenis al Jocurilor Olimpice de vară ediția 2016. Cele două sportive s-au impus în două seturi, 6-3, 6-4, în fața cuplului Timea Babos/Reka-Luca Jani din Ungaria, potrivit Agerpres.

Mitu și Olaru vor avea ca adversare în următorul meci perechea rusă Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, cap de serie numărul 7, învingătoare cu 6-1, 6-2 în fața surorilor australiene Anastasia și Arina Rodionova.

În schimb, celelalte reprezentante ale țării noastre în această probă, Monica Niculescu și Irina Begu au fost învinse în meciul de debut, cu 5-7, 6-4, 6-3, de cuplul Chan Hao-Ching/Chan Yung-Jan din Taiwan.

——-

Înotătorul Robert Glință și gimnasta Cătălina Ponor s-au calificat, duminică, în finală Jocurilor Olimpice de la Rio, la 100 de metri state, respectiv la bârnă. Pe de altă parte, jucătoarea de tenis Irina Begu a fost eliminată în proba de simplu, de către jucătoarea japoneză Nao Hibino, informează Mediafax.

Înotătorul român a concurat în cea de a doua semifinală, pe care a încheiat-o pe locul patru, cu 53,34 secunde (record naţional). Rezultatul i-a adus o prezenţă între primii opt sportivi la această probă, care are finala programată pentru luni. La numai 19 ani, Glinţă este cel mai tânăr dintre cei opt finalişti.

„Calificarea în finală înseamnă pentru mine enorm de mult. Este mai mult decât ce m-am aşteptat eu la prima mea participare la Jocurile Olimpice. Eu am sperat la cel puţin o semifinală, dar a fost mai mult. Mi-am îmbunătăţit recordul naţional, care era tot al meu. Cu gândul acesta am venit aici, să-mi îmbunătăţesc propriile performanţe, am reuşit să fac asta şi sunt extrem de mulţumit. Sunt între printre opt din lume. La finală putem spera la o îmbuntăţire a timpului din semifinală şi o clasare cât mai bună”, a declarat Robert Gliniță.

Totodată, Cătălina Ponor s-a calificat în finala la bârnă, astfel că se află printre marile favorite la cucerirea unei medalii olimpice. Gimnasta din România a fost notată cu 14.900, unul dintre cele mai bune punctaje din concurs. Pe de altă parte, la sol, ea a prezentat un exerciţiu de siguranţă, primind nota 14.200, care nu i-a permis şansa de a se califica în finala aparatului.

Irina Begu a fost înfrântă, duminică, de Nao Hibino din Japonia, în primul tur la Jocurile Olimpice de la Rio, scor 4-6, 6-3, 3-6. Irina Camelia Begu (31 WTA) a început foarte slab meciul din primul al turneului de la Jocurile Olimpice şi s-a văzut condusă cu 4-0 de Nao Hibino. Sportiva din România nu a cedat şi a câştigat patru game-uri consecutive, restabilind egalitatea. Begu a avut, din nou, probleme la serviciu în game-ul 10, pe care l-a cedat şi, totodată, primul set cu 6-4.

În manşa secundă, rolurile s-au inversat. Irina Begu a făcut break-ul în jocul inaugural şi şi-a conservat avantajul până la final, impunându-se cu 6-3. În decisiv, Begu a resimţit oboseala după turneul de la Florianopolis, de săptămâna trecută, unde a reuşit să câştige trofeul şi a cedat cu 3-6.

La rândul său, Monica Niculescu va juca în turul al doilea de la Jocurile Olimpice, cu Svetlana Kuzneţova, din Rusia, a opta favorită pe lista capilor de serie. Meciul se va disputa luni, începând cu ora 17:00 (ora României).

 

 

 

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă