Un sportiv din Basarabia a câștigat Maratonul Nisipului din Mamaia

de Mihai Diac , 28 martie 2016 - stire actualizata la ora 09:58, 28 martie 2016

Un sportiv din Basarabia, Ghenadie Țîmbalist, a câștigat Maratonul Nisipului din Mamaia. Concursul s-a desfășurat duminică, cu participarea a peste 700 de sportivi amatori şi profesionişti şi alte câteva sute de susţinători. 

Cursa de 42 de kilometri a fost câștigată, la băieți, de basarabeanul Ghenadie Timbalist, iar la fete, de Nicoleta Ciortan. La semimaraton, primii care au trecut linia de finish au fost, la băieți, Vitalie Gheorghiță (tot din Republica Moldova), iar la fete, Magdalena Maria Velișcu.

Proiectul internaţional “Maratonul Nisipului”, ajuns la a treia ediție, reprezintă și o metodă inedită de promovare a litoralului românesc la nivel internațional, stațiunea Mamaia fiind deja consacrată pe harta mondială a maratoanelor. Maratonul de la Mamaia este singura competiție de acest gen din Europa care se desfășoară integral pe nisip.

Evenimentul sportiv desfășurat duminică a cuprins trei probe competitive (42, 21 şi 10 kilometri) şi o cursă de un kilometru adresată copiilor şi părinţilor. Evenimentul a fost organizat de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design