21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialTenis: Garcia - Strycova şi Errani - Svitolina, meciurile din semifinalele turneului...

Tenis: Garcia – Strycova şi Errani – Svitolina, meciurile din semifinalele turneului de la Dubai

 Carolien Garcia (Franţa) şi Barbora Strycova (Cehia), cât  și Sara Errani (Italia) şi Elina Svitolina (Ucraina) se vor confrunta în semifinalele turneului WTA de la Dubai, dotat cu premii totale de 1.734.900, informează Agerpres.

Este prima dată în istoria tenisului feminin când toţi cei opt capi de serie, în frunte cu românca Simona Halep, principala favorită a turneului, au fost eliminaţi din competiţie, notează AFP. 

Elina Svitolina a învins-o, joi, în sferturi, pe Coco Vandeweghe (SUA), cu 6-4, 1-6, 6-2, ucraineanca fiind cel mai bine clasată din careul de aşi de la Dubai (21 WTA). Svitolina, care lucrează mai nou cu Justine Henin, a avut nevoie de o oră şi 57 de minute pentru a obţine victoria. Svitolina câştigase şi anul trecut la Dubai în faţa americancei (Vandeweghe a abandonat la scorul de 3-1 pentru adversară). 

Citește și: VIDEO: Reacția Simonei Halep după înfrângerea de la Dubai

Italianca Sara Errani (22 WTA), adversara ei din semifinale, a avut mai mult de lucru cu americanca Madison Brengle, de care a dispus cu 4-6, 6-1, 6-4, în două ore şi 22 de minute. 

Franţuzoaica Garcia (38 WTA) s-a impus sec în faţa germancei Andrea Petkovic (28 WTA), cu 6-3, 6-4, graţie unui serviciu foarte bun. Petkovic, care o învinsese pe Caro Garcia în ambele meciuri de până acum, a comis nu mai puţin de zece duble greşeli. 

Citește și: Tenis: Primele patru favorite, învinse în turneul de la Dubai

Marea surpriză a zilei de joi a fost produsă de cehoaica Barbora Strycova (47 WTA), în vârstă de 29 de ani, care a fost foarte combativă în meciul cu sârboaica Ana Ivanovic (17 WTA), de care a trecut cu 7-6 (7/5), 6-3. Ivanovic câştigase în optimi în faţa Simonei Halep, cu 7-6 (2), 6-2. Strycova a învins-o în premieră pe Ivanovic în patru partide directe. 

 

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă