Tengo Salonta a ­câștigat Cupa Mondială a ­cluburilor la futnet

de Cristian Frisk , 14 iunie 2017 - stire actualizata la ora 20:07, 14 iunie 2017

Succes de răsunet pentru futnetul românesc la Karlovy Vary, în Cehia. Tengo Salonta a cucerit în premieră pentru futnetul românesc Cupa Mondială a Cluburilor, învingând în finală o echipă cehă, SK Liapor Witte Karlovy Vary, chiar la ea acasă.

Tengo Salonta s-a impus cu scorul de 3-1 în partida finală, care s-a compus din două meciuri de dublu, unul de simplu și unul de triplu. În semifinale, Tengo Salonta a trecut de echipa franceză Tennis-Ballon Ollonais, cu scorul de 3-0, fără set pierdut în cele trei probe.

În grupe, Tengo Salonta a dominat net întrecerile, învingând pe NO KAC Kosice (Slovacia), FT Gus (Elveția) și Helathgroup Kiev (Ucraina).

Este pentru prima dată în istoria de 25 de ani a acestui sport când o echipă din România întrece, la o competiție majoră internațională, o formație din Cehia, indiferent de denumirile pe care acesta le-a avut de-a lungul timpului (tenis cu piciorul, fotbal-tenis, futnet), așa cum a menționat la conferința de presă de după meci președintele Federației Internaționale de Futnet, cehul Kamil Klenik. Componența echipei pregătită de Vasile Sorean, la acest uriaș succes, a fost următoarea: Georgel Bobiș, ACS Krisztian, Alex Sorean, Vasile Sorean junior și Nagy Darius. Conducerea CS Tengo Salonta a anunțat că ­astăzi (15 iunie 2017) va ­expune trofeul cucerit la Karlovy Vary în centrul orașului Salonta, între orele 13.00 și 17.00. În perimetrul respectiv va fi amplasat și un ecran pe care vor rula imagini de la Cupa Mondială a cluburilor. CS Tengo Salonta este afiliată și își desfășoară activitatea sub egida Asociației de Futnet din România.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design