4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTAS a decis: Suspendare mai mică pentru Maria Șarapova, în cazul de...

TAS a decis: Suspendare mai mică pentru Maria Șarapova, în cazul de dopaj. Reacția jucătoarei: Număr zilele până când pot reveni pe teren

Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) de la Lausanne a decis, marți, reducerea cu 15 luni a suspendării jucătoarei ruse de tenis Maria Șarapova, acuzată de dopaj pentru utilizarea de meldonium, informează instanța, citată de Agerpres.

Rusoaica, în vârstă de 29 ani fusese suspendată de Federația internațională de tenis (ITF), pentru o perioadă de doi ani, pentru utilizarea de meldonium, medicament care figurează, din luna ianuarie, pe lista substanțelor interzise.

„Am trecut de la unele dintre cele mai grele zile din cariera mea, în martie anul trecut când am aflat de suspendarea mea, la una dintre cele mai fericite zile astăzi, când am aflat faptul că pot juca juca din nou tenis în aprilie. Din foarte multe privinţe, simt că mi-a fost luat un lucru pe care îl iubeam şi va fi foarte bine să-l am din nou. Tenisul este pasiunea mea şi mi-a lipsit foarte mult. Număr zilele până când pot reveni pe teren.

Am învăţat foarte mult din această experienţă şi sper că şi ITF (n.r. – Federaţia Internaţională de Tenis) a învăţat. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis că nu este acord cu multe dintre concluziile comisiei ITF. Mi-am asumat de la început că nu am ştiut faptul că acest supliment eliberat fără prescripţie, pe care l-am utilizat în ultimii zece ani, nu mai era permis. Dar am observat şi cât de bune au fost alte federaţii în privinţa notificării sportivilor, în legătură cu schimbarea regulilor în special în Europa de Est, unde Mildronate (n.r. – Meldonium) este utilizat de către milioane de oameni.

Acum că procesul s-a încheiat, sper ca ITF şi alte autorităţi antidoping cu relevanţă în tenis să observe cum s-au comportat alte federaţii, astfel încât niciun alt jucător de tenis să nu mai treacă prin ce am trecut eu. Aş vrea să le mulţumesc fanilor pentru susţinere, am trăit multe dintre momentele grele împreună. În acest timp, am învăţat adevărata definiţie a unui fan şi sunt foarte norocoasă. Revin în curând, abia aştept! Cu dragoste, Maria”, a precizat Şarapova prin intermediul unei platforme de socializare, potrivit Mediafax.

În luna martie, Șarapova a anunțat că a fost depistată pozitiv la controlul antidoping din timpul turneului Australian Open. „Am primit acum câteva zile o scrisoare de la Federaţia Internaţională de Tenis în care eram informată că am făcut obiectul unui control antidoping pozitiv la Australian Open. De zece ani iau un medicament pe reţetă de la medicul meu de familie, iar acest medicament nu era pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping, dar regulamentul s-a schimbat de la 1 ianuarie şi acest medicament a devenit produs interzis, lucru pe care nu îl ştiam”, a spus rusoaica, la acel moment.

Medicamentul în chestiune, meldonium, este destinat tratării problemelor legate de diabet, a precizat Şarapova. Utilizat, în principal, pentru prevenirea infarcturilor, el a fost clasat printre hormoni şi modulatori metabolici (grupa S4) de la 1 ianuarie 2016. „Am făcut o greşeală enormă, mi-am dezamăgit suporterii şi am dezamăgit sportul, ştiu că m-am expus unor consecinţe, dar nu vreau să îmi închei cariera în acest mod şi sper că voi avea din nou şansa să joc”, a mai spus Maria Şarapova.

 

 

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă