13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Cincinnati: Sunt...

VIDEO. Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Cincinnati: Sunt flămândă de victorii

Simona Halep, locul 2 WTA, s-a calificat pentru a doua oară în finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati, după ce a învins-o sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 151 WTA, beneficiară a unui wild card.

După meci,  Halep a declarat că este ”flămândă de victorii”: 

"Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu. Nu trebuia să-mi aduci aminte că Muguruza m-a învins de două ori pe hard. Voi veni, voi da totul şi poate voi câştiga de data asta. Sunt flămândă de victorii, e o provocare mare şi o mare oportunitate", a spus românca. 

În primul set, Halep a obţinut două break-uri, la 1-1 şi 3-1 şi s-a impus cu 6-2, după 28 de minute. Setul al doilea a avut o desfăşurare aproape identică. Halep a mai obţinut un break în plus, la 5-1, şi a pus capăt partidei după 55 de minute.



Simona Halep va evolua în ultimul act cu spaniola Garbine Muguruza, locul 6 WTA, care a trecut, în semifinale, cu scorul de 6-3, 6-2, de actualul lider WTA, jucătoarea cehă Karolina Pliskova. Ele s-au mai întâlnit de trei ori, Muguruza câştigând de două ori, în 2014, în turul al doilea al turneului de la Wuhan, scor 2-6, 6-2, 6-3, şi în 2015, în Fed Cup, scor 6-4, 6-3. Halep are ultima victorie, în 2015, în optimi, la Stuttgart, scor 3-6, 6-1, 6-3.

Câştigătoarea turneului primeşte 522.450 de dolari şi 900 de puncte WTA, iar finalista 260.970 de dolari şi 585 puncte WTA. În acest moment, diferenţa dintre Pliskova şi Halep în clasamentul WTA este de cinci puncte.

Pentru Halep, finala de la Cincinnati va fi a 26-a din carieră şi a patra din acest an. Ea are în palmares 15 titluri câştigate în circuitul profesionist.

Simona Halep a ajuns anul trecut în faza semifinalelor la Cincinnati, când a pierdut, cu 3-6, 4-6, în faţa germanei Angelique Kerber. În 2015, Halep a evoluat în finală, fiind învinsă de Serena Williams, cu scorul de 6-3, 7-6 (5).

Cele mai citite

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă