11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat în optimile de finală: Nu mă gândesc...

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală: Nu mă gândesc în ce tur sunt, fiindcă toate adversarele sunt dificile. Nu mă gândesc decât să-mi fac jocul | Corespondență de la Roland Garros

Update: Simona Halep s-a calificat în optimile de finală de la Roland Garros, după ce a învins-o cu 6-0, 7-5, pe rusoaica Daria Kasatkina.

Simona o va întâlni în turul următor pe Carla Suarez Navarro.


Cu fiecare zi care trece, Simona Halep este privită la Roland Garros ca una dintre principalele favorite la câștigarea trofeului, alături de campioana en titre Garbine Muguruza (Spania), Karolina Pliskova (Cehia), Elina Svitolina (Ucraina) și Kristina Mladenovic (Franța).

Adversara de astăzi a româncei se numește Daria Kasatkina, (Rusia, 28 WTA) și, ca și Simona, a fost campioană la junioare, aici la Paris.

În vârstă de 20 de ani, Kasatkina este considerată foarte bună pe zgură. A ajuns în turul 3 după victorii cu 7-5, 6-4 la Wickmayer (Belgia) și 7-6, 6-4 la Vondrousova (Cehia). Este puțin probabil, însă, să-i reziste Simonei Halep, mult mai experimentată și mai bine pregatită la toate capitolele.

Singura întâlnire dintre cele două tenismene, câștigată de Halep cu 6-3, 7-5, a avut loc la anul trecut pe hard, la Miami.

Românca nu a pierdut prea multă vreme pe teren, la Roland Garros, trecând de Jana Cepelova (Slovacia) 6-2, 6-3 în 67 minute și de Tatjana Maria (Germania) 6-4, 6-3 în 82 de minute.

Practic Simona a fost nevoită – până acum cel puțin – să petreacă mai mult timp în fața presei, care încă o mai întreabă ce-i face glezna (“Cred că glezna e ok, nu am dureri acum, însă pe teren e un pic dificil. În timpul jocului uit de ea și este ok”) precum și dacă se consideră favorită la acest turneu (“Nu, deloc. Nu mă gândesc în ce tur sunt fiindcă toate adversarele sunt dificile. Nu mă gândesc decât să-mi fac jocul și să am atitudinea pe care mi-o doresc. La asta lucrez cel mai mult! Îmi plac terenurile de la Roland-Garros. Îmi place mult să joc aici!”)

Am făcut socoteala joi seara, după meciul din turul 2. La ora 20, tenismena s-a prezentat mai întâi în fața presei scrise. Au urmat interviuri radio-tv și o scurtă ședință foto. Totul a durat o ora și jumătate. Iar acest “balet mediatic” este obligatoriu după fiecare meci!

La finalul acestui mini maraton mediatic, i-am spus Simonei că pare atât de relaxată și de odihnită, de parcă nici n-ar fi jucat un meci de turul 2 la Roland Garros.

“Nu sunt obosită – mi-a raspuns ea la fel de calmă și de surîzătoare – mă simt ok, a fost destul de dificil meciul, am avut de alergat mult, însă da, sunt bine! Sunt OK!”

Sorana Cârstea părăsește competiția cu fruntea sus

Accidentată la umărul drept în meciul de dublu disputat cu o zi mai devreme, Sorana Cîrstea a făcut totuși un meci bun în turul al doilea, în fața Carlei Suarez Navarro din Spania, locul 23 WTA, pierzând greu, 5-7, 4-6 după 90 de minute de joc intens.

Foarte afectată după înfrângere, jucătoarea ne-a declarat că – probabil – nu va mai juca nicioadată meciuri de dublu.

Antrenorul ei, Marius Comănescu, era în primul rând fericit să constate că accidentarea elevei sale nu este una gravă și că Sorana își va putea relua activitatea competițională în foarte scurt timp…

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă