10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep a fost eliminată în primul tur la Australian Open: Am...

Simona Halep a fost eliminată în primul tur la Australian Open: Am resimțit durere la genunchi. Mi-a fost dificil în setul al doilea să mă mișc pe teren

Jucătoarea română de tenis, numărul patru mondial, Simona Halep, a fost învinsă de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, luni, la Melbourne, în runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, în timp ce Irina Begu s-a calificat în turul secund, informează Agerpres.

 

Românca a cerut intervenția medicului după primul set și în setul secund și-a flexat piciorul de mai multe ori.

”Am resimțit durere la genunchi. Mi-a fost dificil în setul al doilea să mă mișc pe teren, dar ea (Shelby Rogers, n. red.) a meritat victoria. A fost agresivă și a lovit mingea foarte puternic”, a declarat Halep, citată de Reuters.

Sportiva (25 ani) a precizat că s-a luptat o accidentarea la genunchi încă de la Turneul Campioanelor, de la Singapore. Nu a avut de suferit în pauza competițională, dar durerea a reapărut odată cu primul turneu al anului, la Shenzen, în urmă cu două săptămâni, când a încercat să o țină sub control. 

Halep, care și anul trecut pierduse tot în primul tur la Melbourne, a avut doi ași în acest meci, o dublă greșeală, 18 mingi direct câștigătoare și 19 erori neforțate, în timp ce Rogers a reușit 2 ași, 26 de winners și a comis 22 de erori neforțate. Românca și-a creat o singură oportunitate de break, nefructificată. 

Irina Begu (cap de serie numărul 27, 29 WTA) s-a calificat în turul secund, după 5-7, 6-3, 6-4 cu kazaha Iaroslava Șvedova (39 WTA), în 2 ore și 18 minute. Fiecare jucătoare a avut câte 3 ași, Begu a comis 8 duble greșeli, iar Șvedova 3. 

Begu și Șvedova erau la egalitate, 1-1, în meciurile directe, kazaha învingând în 2011 în primul tur la Fes (Maroc), cu 6-3, 6-2, iar românca în 2015, în primul tur la Charleston, cu 6-0, 6-7 (7), 6-4. În turul secund, Irina Begu o va înfrunta pe câștigătoarea dintre Kristyna Pliskova (Cehia) și Viktorija Golubic (Elveția).

Patricia Țig (107 WTA) a fost surclasată de portoricana Monica Puig (N. 29), campioana olimpică en titre, cu 6-0, 6-1, în doar 53 de minute.

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 78 WTA, s-a calificat, luni, în turul doi la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Cele mai citite

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...
Ultima oră
Pe aceeași temă