18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep, calificată în turul doi la Madrid. Recordul depășit de numărul...

Simona Halep, calificată în turul doi la Madrid. Recordul depășit de numărul 5 mondial!

Simona Halep, numărul 5 mondial, s-a calificat, luni, în turul al doilea al turneului Premier Mandatory de la Madrid, dotat cu premii în valoare totală de 3.671.405 euro. Halep a reușit să depășească recordul de 3 milioane de dolari câștigați din premii, stabilit în tenisul feminin românesc.

Cap de serie numărul 4, Halep a învins-o, în prima rundă pe nemțoaica Julia Goerges, cu scorul de 6-2, 6-0, după o oră şi trei minute. Goerges venise din calificări şi ocupă poziţia 97 în ierarhia WTA.

În turul doi, Simona Halep o va întâlni pe Lara Arruabarrena, beneficiară a unui wild-card şi locul 145 WTA. Spanioloaica a trecut, cu scorul de 6-3, 6-4, de Ţvetana Pironkova, din Bulgaria, poziţia 43 în clasamentul mondial.

Halep a reușit astfel să ajungă la un total de peste 3 milioane de dolari, bani câștigați doar din premii din tenis. Totuși suma este brută, astfel că în urma taxelor, românca a încasat mai puțini bani. Ea este urmată de Sorana Cîrstea, care a adunat puțin peste 2,7 milioane de dolari.

Tot În turul secund al turneului de la Madrid s-a mai calificat, azi, Irina-Camelia Begu, care o va întâlni mai departe pe Sabine Lisicki.

Cele mai citite

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă