21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialSerena Williams a răspuns comentariilor rasiste ale lui Ilie Năstase, după ce...

Serena Williams a răspuns comentariilor rasiste ale lui Ilie Năstase, după ce acesta făcuse referire la viitorul ei copil

Jucătoarea de tenis Serena Williams a răspuns comentariilor rasiste ale lui Ilie Năstase pe care fostul mare sportiv le făcuse la adresa ei și a viitorului ei copil.

"Ma dezamăgește să aflu ca trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face astfel de comentarii rasiste la adresa mea și a copilului meu nenăscut și comentarii sexiste împotriva colegelor mele. Am spus-o o data și o voi spune din nou, lumea a ajuns atât de departe, dar totuși mai are mult de parcurs. Da, am depășit atât de multe bariere, dar sunt încă multe înainte. Aceasta sau oricare alta nu mă va opri să pun iubire, lumină și atitudine pozitivă în tot ceea ce fac. Voi continua să iau atitudine și să mă ridic pentru ceea ce este drept. Mulțumesc cu respect ITF pentru atenția pe care o acorda tuturor faptelor din acest caz. Ei vor avea sprijinul meu total", a scris, luni, Serena Williams, pe contul ei de Instagram, informează BBC.


Citește și: Serena Williams a anunțat că este însărcinată și a postat noua ei imagine pe Internet

Serena Williams, 35 de ani, este logodită cu Alexis Ohanian, 33 de ani, unul dintre fondatorii site-ului Reddit. Anunțul logodnei a fost făcut la sfârșitul anului trecut. Serena și-a anulat participarea la ultimele turnee de tenis care s-au defsășurat chiar în Statele Unite.


Vineri, în cadrul unei conferințe de presă la care Simona Halep răspundea unor întrebări referitoare la vestea privind sarcina Serenei Williams, lie Năstase s-a adresat în limba română unui membru al echipei: „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?".

În acest context, un purtător de cuvânt al ITF a declarat, pentru BBC: „ITF nu tolerează limbajul discriminatoriu. Am aflat de presupusele declaraţii ale căpitanului României, Ilie Năstase, şi am început o anchetă pentru a vedea faptele cu exactitate, înainte de a lua măsurile necesare”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă