7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialRomânia se duelează pentru un loc în play-off

România se duelează pentru un loc în play-off

Echipa masculină de tenis a României începe azi duelul cu Slovenia, într-o întâlnire din primul tur al Grupei I, zona Euroafricană a Cupei Davis. Câștigătorii vor da piept cu Spania lui Rafael Nadal pentru un loc în play-off-ul competiţiei, iar învinșii vor juca pentru menţinerea în cel de-al doilea eşalon valoric.

Marius Copil este primul român care intră în lupta cu Slovenia. Tenismanul îl va întâlni pe Blaz Rola, azi, de la ora 14. Adrian Ungur va juca ulterior cu Grega Zemlya. Meciurile continuă mâine, cu partida de dublu, care îi aduce faţă în faţă pe Horia Tecău/Florin Mergea şi  Tomislav Ternar/Aliaz Radinski. Duminică sunt programate ultimele două meciuri de simplu: Adrian Ungur-Blaz Rola, de la ora 14. 00, şi Marius Copil-Grega Zemlja.

Adrian Ungur, locul 183 ATP,  nu a câştigat niciun meci în acest an. Marius Copil, locul 202 în lume,  are un bilanţ de patru victorii şi tot atâtea eşecuri. În circuitul ATP de dublu, Horia Tecău a câştigat şapte meciuri şi a pierdut patru, în timp ce Florin Mergea a bifat şase victorii şi trei înfrângeri.

Cel mai bun jucător al slovenilor va fi Blaz Rola, locul 160 ATP. A doua rachetă este Graga Zemlja, clasat pe locul 181 ATP. Slovenii nu pot conta pe un fost jucător din Top 100 – Blaz Kavcic, locul 68 în 2012, în prezent, locul 170 în lume, nu poate ajunge la Arad din cauza unei accidentări.

„Noi avem prima şansă, mai ales că jucăm acasă; jucăm acasă la Marius Copil, la Arad; prima oară la Arad. Am fost primiţi cu căldură şi ne bucurăm să fim aici. Şansele noastre sunt mari, mai ales că jucăm cu Slovenia, nici jucătorii lor nu au avut rezultate foarte, foarte bune în ultima perioadă, dar sunt nişte jucători foarte periculoşi. Prima zi va fi foarte importantă, la meciurile de simplu dacă am putea acolo să luăm două puncte ar fi extraordinar, dar ştiți cum e, trebuie să faci trei puncte la Cupa Davis, nu contează când şi cum, numai acele trei puncte trebuie făcute“, a declarat Andrei Pavel.

Întâlnirea de la Arad va fi una specială pentru Marius Copil, care va juca acasă. Sportivul a declarat, însă, că nu simte o presiune în plus pentru că joacă în oraşul natal: „La Cupa Davis tot timpul ai mai multe emoții, dar după o anumită perioadă din meci, după 2-3 game-uri, nu mai ai nicio problemă, nici nu te mai gândești unde joci. Dacă e la Arad, Oradea, Timișoara, oriunde, te gândești la ce trebuie să faci pe teren“.

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României, a vorbit, zilele trecute, şi despre suprafaţa de joc de la Arad. „Suprafaţa (n. red., hard) e chiar perfectă, e între rapidă şi nu foarte rapidă. Condiţiile sunt extraordinare. Sala Sporturilor «Victoria» a fost amenajată foarte frumos, într-un timp foarte scurt, se văd eforturile pe care le-a făcut oraşul Arad şi le mulţumim împreună cu Federaţia“, a spus Pavel.

Întânirea România-Slovenia se dispută cu casa închisă. Primele s-au vândut biletele la meciul de dublu, iar la începutul acestei săptămâni au fost epuizate şi cele pentru duminică. Preţul a fost de 50 de lei pe reuniune. Organizatorii au scos la vânzare câte 490 de bilete pentru fiecare zi.   

Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă