2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialSerena Williams, campioană la Roland Garros 2015. Liderul WTA atinge o nouă...

Serena Williams, campioană la Roland Garros 2015. Liderul WTA atinge o nouă bornă!

UPDATE: Serena Williams, cap de serie numărul 1, a câștigat turneul de la Roland Garros, pentru a treia oară în cariera sa. Liderul WTA a învins-o în finală pe cehoaica Lucie Safarova, a 13-a favorită.

Serena Williams s-a impus, cu scorul de 6-3, 6-7(2/7), 6-2, la capătul unui meci cu o răsturnare de situație în setul al doilea, când cehoaica a luat meciul în mâini după un break făcut cadou de adversara sa.

Liderul WTA a ajuns la 20 de titluri de grand slam în cariera sa, urcând astfel pe locul al treilea în clasamentul all-time, după Steffi Graf (22 titluri), respectiv Margaret Court (24).

Williams, 33 ani, s-a mai impus la Paris și în celelalte 2 finale disputate, din 2013 (6-4, 6-4 cu Maria Șarapova) și 2002 (7-5, 6-3, cu sora sa Venus). Americanca a câștigat în 2015 și grand slam-ul de la Australian Open, primul al anului. Următorul turneu din cele 4 este Wimbledon, care debutează pe 29 iunie.

Pentru Safarova, finala de la Paris a fost prima la un grand slam.

—–

Serena Williams, cap de serie numărul 1, o întâlnește, sâmbătă, în finala turneului Roland Garros, pe cehoaica Lucie Safarova, favorita numărul 13. Pentru fiecare dintre cele două turneul are o miză importantă.

Finala feminină, din turneul de simplu de la Paris, le aduce la fileu, sâmbătă, de la ora 16.15, pe două cunoștințe mai vechi din circuit. Americanca, în vârstă de 33 de ani, o întâlnește pentru a 9-a oară pe Safarova, în vârstă de 28 de ani, toate celelalte dueluri fiind câștigate de liderul mondial.

Pentru Williams, meciul de la Paris i-ar putea aduce titlul cu numărul 20 într-un grand slam, în timp ce pentru Safarova ar putea fi primul din carieră. Provocarea va fi însă una uriașă pentru cehoaică, o jucătoare care nu a învins-o niciodată pe Serena.

Citește și Surpriză Roland Garros: Lucie Safarova, prima finalistă. Premieră pentru jucătoarea din Cehia!

Safarova este în creștere de formă, posedând al doilea serviciu din circuit, de la ora actuală, după Serena Williams. Din acest motiv partida ar putea fi tranșată prin game-urile la serviciu. Totuși, Williams a acuzat unele dureri înaintea meciului, în timp ce Safarova a arătat că poate sta pe teren fără probleme mai bine de două ore.

Williams are un record al victoriilor, în 2015, de 31-1, în timp ce adversara sa a înregistrat un bilanț de 22-10.

Safarova a reușit deja cea mai bună performanță a sa într-un grand slam prin calificarea în finală, anterior atingând doar faza semifinalelor, la ediția de anul trecut a turneului de la Wimbledon.

Turneul Roland Garros a avut parte de multe surprize în acest an, după ce favoritele 2 și 3, Simona Halep, respectiv Maria Șarapova, dar și alți capi de serie au fost eliminați înainte de sferturile de finală.

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă