7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialRoger Federer s-a calificat pentru a 11-a oară în finala de la...

Roger Federer s-a calificat pentru a 11-a oară în finala de la Wimbledon

Tenismanul elvețian Roger Federer s-a calificat pentru a 11-a oară în cariera sa în finala turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, pe care l-a câștigat de șapte ori până acum, informează Agerpres.

Vineri, Federer l-a învins în trei seturi, 7-6 (7/4), 7-6 (7/4), 6-4, pe cehul Tomas Berdych, în penultimul act al competiției.

Federer, numărul 5 mondial, deținătorul recordului de titluri de Grand Slam (18), îl va avea ca adversar în finala programată duminică pe croatul Marin Cilic (nr.6), care a trecut în prima semifinală de la Wimbledon, cu 6-7 (6/8), 6-4, 7-6 (7/3), 7-5, de americanul Sam Querrey.

În absența principalilor săi rivali, britanicul Andy Murray, sârbul Novak Djokovic și spaniolul Rafael Nadal, eliminați în fazele precedente, Roger Federer are o frumoasă ocazie de a triumfa din nou la All Englad Club, la cinci ani de la cucerirea ultimului său trofeu pe iarba londoneză.

La aproape 36 de ani, pe care îi va împlini pe 8 august, campionul din Țara Cantoanelor a reușit o revenire la cel mai înalt nivel în acest sezon, reușind să cucerească în luna ianuarie primul turneu de Mare Șlem al anului, Openul Australiei. El a renunțat apoi să participe la sezonul pe zgură și, implicit, la turneul de la Roland Garros, pentru a se concentra doar asupra celui de la Wimbledon, competiția sa favorită.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Seară istorică pentru Georgia! Gruzinii s-au calificat pentru prima dată la un Campionat European

Naţionala de fotbal a Georgiei s-a calificat în premieră la un turneu final al unui Campionat European, după ce a câștigat la loviturile de...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...

România și-a aflat ultima adversară din Liga Națiunilor

Lituania a învins cu 1-0 Gibraltarul în returul barajului pentru Liga C a Ligii Națiunilor și va face parte din grupa României, alături de...
Ultima oră
Pe aceeași temă