Probleme pentru Ion Ţiriac: Primarul Madridului începe o anchetă împotriva românului

de Rl online , 17 ianuarie 2013
Ana Botella, prima femeie primar din istoria oraşului Madrid, a cerut public demararea unei anchete pentru a vedea modul în care omul de afaceri român Ion Ţiriac a reuşit să obţină dreptul de a găzdui turneul de tenis în arena Caja Magica.

Primarul Madridului a luat la puricat toate contractele semnate de predecesorul sau Alberto Ruiz-Gallardon, iar în capul listei se află înţelegerea prin care Ion Ţiriac a pus mâna pe arena de 294 de milioane de euro, potrivit Ziare.com.

Citeşte şi Ţiriac: Casa în care stau, cumpărată acum 15 ani. La RA-APPS plătesc chirie pe teren şi două camere

Suspiciunile în acest caz au apărut la finalul anului trecut, însă după ce a avut loc o anchetă internă primarul Madridului a solicitat extinderea cercetărilor.

Ion Ţiriac este principalul om de afaceri vizat, în bază relaţiei de prietenie excelente pe care a avut-o cu fostul viceprimar Manuel Cobo.

"Botella suspectează că omul de tenis a fost favorizat şi a câştigat câteva milioane de euro", a scris presă spaniolă.

La finalul anului trecut, o altă persoană suspectată că l-ar fi ajutat pe Ţiriac, directorul de operaţiuni Maria de la Cabeza Quiros, a fost deja suspendat din funcţie. "A fost o persoană vitală în elaborarea planului prin care Ţiriac a fost favorizat", o descriu spaniolii.

Citeşte şi Vezi LISTA persoanelor care stau pe nedrept în locuinte de protocol şi ce CHIRIE plătesc demnitarii. Pe listă se află şi VEDETE

În bază contractului semnat cu autorităţile din Madrid, Ţiriac ar trebui să primească 34 de milioane de euro până în 2021.

De asemenea, jurnaliştii spanioli susţin că Ţiriac a câştigat 103 milioane de euro în ultimii trei ani cu ajutorul Primăriei Madrid.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design