7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPrimele raze de soare la Roland Garros. Corespondență specială de la Paul...

Primele raze de soare la Roland Garros. Corespondență specială de la Paul Cozighian

Patru reprezentante ale României au fost eliminate pe zgura de la Paris. Vestea bună a venit de la Sorana Cîrstea, care, marți, s-a calificat în turul secund, după ce s-a impus în faţa chinezoaicei Shui Peng.

După trei remarcabile victorii din calificări, Ana Bogdan (24 de ani, 106 WTA) nu a avut un debut fericit pe tabloul principal, pierzând cu 3-6, 4-6 la tunisianca Ons Jabeur (22 de ani, 114 WTA), după o oră și 23 de minute de joc.

Ana Bogdan s-a declarat nemulțumită: „A avut clar un joc foarte variat! Eu am jucat destul de scurt astăzi și nu am accelerat mingile pe cât ar fi trebuit să o fac“. Bogdan a explicat  cauzele eșecului: „Sunt de 10 zile aici și am stat în fiecare zi într-o continuă tensiune fiindcă am avut și calificările, plus recuperare, antrenamente, pregătire fizică și, în plus, am fost mereu înconjurată de foarte multă lume. Și oboseala și-a spus un pic cuvântul. În plus, am avut ceva presiune și fiindcă știam că, dacă câștigam acest meci, intram în top 100, ceea ce este un lucru pe care mi-l doresc de foarte mult timp!“.

Fericită de prezența pe tabloul principal de la Wimbledon, Ana Bogdan ne-a mărturisit că trebuie să progreseze la serviciu, la mișcarea în teren și la concentrarea necesară la loviturile decisive.

Probleme fizice

Monica Niculescu (29 de ani, 53 WTA) și Patricia Maria Țig (22 de ani, 120 WTA), s-au prezentat serios diminuate fizic la meciurile avute cu Anett Kontaveit din Estonia (21 de ani, 52 WTA) respectiv Anastasia Pavlyuchenkova din Rusia (25 de ani, 17 WTA).

Niculescu, cu probleme la gambă și genunchi, a  rezistat bine în primul set, 5-7, dar a cedat complet în al doilea: 1-6. Din ce ne-a declarat după meci, reiese că ea nu s-a ocupat în mod serios de problemele survenite după accidentarea de la Nurenberg de săptămâna trecută. Niculescu ne-a promis că o va face chiar aici, la Paris, pentru a afla dacă va lua sau nu startul în proba de dublu. Șansele sunt însă infime să o revedem pe Niculescu pe zgura de la Porte d’Auteuil…

Patricia Maria Țig a abandonat la 1-6, 0-1. Durerile de spate extrem de mari, apărute încă de la antrenament, nu au putut trece peste noapte, în pofida intervențiilor medicale.

Ultimele speranțe pentru ziua de luni s-au îndreptat spre Irina-Camelia Begu (26 de ani, 46 WTA), mult mai bine plasată în clasament decât adversara ei, Mariana Duque-Marino din Columbia (27 de ani, 115 WTA).

Cu lacrimi în ochi

Irina-Camelia s-a bătut, a revenit aproape de fiecare dată când era condusă și meciul părea compromis. După o oră și 36 de minute avea să piardă la limită, 6-7, 4-6, în principal din cauza unei indisponibilități fizice persistente de mai multă vreme. Extrem de afectată, Begu ne-a vorbit cu lacrimi în ochi și respirația tăiată, rugându-ne să rămânem discreți pe detaliile legate de problemele ei de sănătate.

Publicul larg cunoaște foarte puține detalii din viața trepidantă și plină de frustrări pe care o au jucătorii din circuitul profesionist. Nu toți sportivii pot ține pasul cu ritmul infernal al circuitelor WTA/ATP, în ciuda voinței și a dorinței de reușită care îi animă pe toți…

Eliminările ne arată însă că problema cea mare a sportului românesc o reprezintă în continuare psihicul și lipsa unei reale strategii de management a carierelor sportivilor de performanță.

Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă