13.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPrima medalie a României la JO de la Nanjing, câștigată de judoka...

Prima medalie a României la JO de la Nanjing, câștigată de judoka Ștefania Dobre

România a cucerit prima medalie la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing prin judoka Ștefania Dobre. Sportiva româncă a câștigat argintul la judo la categoria 63 de kilograme.

Ştefania Dobre a fost învinsă în finala categoriei 63 de kilograme de Sabina Gercsak, din Ungaria. Românca a trecut de mai multe adversare din Marea Britanie, Ucraina şi Canada, conform Mediafax.

Duminică, halterofilul Robert Ştefan Manea s-a clasat pe locul 4, la categoria 56 de kilograme, cu un total de 238 de kg, 107 kg la smuls si 131 kg la aruncat. De asemenea, tot duminică, în optimile de finală la scrimă, Tudor Cucu Dumitrescu a fost eliminat, cu 14-15 de egipteanul Mostafa Ayman.

Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) se dispută între 16 şi 28 august şi este o competiţie rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Delegaţia României numără 41 de sportivi (23 de fete şi 18 băieţi).

Dintre sportivii care reprezintă România, zece au participat şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de anul trecut, de la Utrecht, de unde opt au revenit în ţară cu cel puţin o medalie.

Cele mai citite

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...

Guvernul italian analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru violatori

Guvernul condus de Giorgia Meloni analizează posibilitatea de a introduce castrarea chimică pentru persoanele condamnate pentru violențe sexuale, după ce Partidul Liga, de extremă...

Nevada va implementa un sistem de inteligență artificială pentru evaluarea solicitărilor de ajutor de șomaj

Oficialii din statul american Nevada au anunțat planurile de a introduce un sistem de inteligență artificială (A.I.) pentru a evalua cererile de ajutor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă