10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele Federației Internaționale de Tenis: Lucrurile merg în direcția bună în ceea...

Președintele Federației Internaționale de Tenis: Lucrurile merg în direcția bună în ceea ce privește tenisul românesc

 Președintele Federației Internaționale de Tenis (ITF), americanul David Haggerty, susține că „lucrurile merg în direcția bună în ceea ce privește tenisul românesc”, potrivit Agerpres.

Aflat la prima vizită în România, Haggerty a vorbit despre impresiile sale: „Am avut ocazia să vizitez Bucureștiul în aceste zile, am fost însoțit de Ilie Năstase, și am descoperit un oraș viu, frumos, plin de culoare, care mi-a plăcut. România are o istorie bogată în tenis și ați avut jucători pe locul 1 în lume, pe locul 2 în lume. Am avut ocazia să mă întâlnesc și cu domnul Țiriac, am avut șansa să petrec timp cu doi oameni foarte importanți pentru tenisul mondial. România are o cultură a tenisului, acum o aveți și pe Simona Halep, o mare jucătoare, importantă pentru țara dumneavoastră”.

Haggerty l-a numit „prieten” pe președintele FR Tenis, George Cosac.

„Eu cred că lucrurile merg în direcția bună în ceea ce privește tenisul românesc. O aveți pe Halep, o mare campioană, aveți câțiva juniori tineri și foarte talentați, dar trebuie să înțelegeți ca uneori acest proces durează. Este nevoie de 5-7 ani de când plantezi sămânța până când apare copacul. Așa e și în tenis. Implementezi programele, dar durează până când apar și campionii. Oricum, știu că vă descurcați bine în competițiile ITF, în turneele Tennis Europe, așa că eu cred că sunteți pe drumul cel bun. Tenisul din România se va dezvolta și sunt convins că sub conducerea președintelui George Cosac, cu ajutorul conducerii actuale a Federației Române de Tenis, totul va fi bine”.

Haggerty a comentat felul în care FR Tenis a organizat evenimente din calendarul ITF, meciuri din Cupa Davis sau Fed Cup.

„Chiar dacă nu sunteți una dintre cele mai mari națiuni din lume, eu cred că faceți o treabă extraordinară cu resursele pe care le aveți. Sala în care suntem acum arată fantastic. Cred că a fost construită în 1974, dar ați făcut să arate foarte contemporan, este un loc grozav în care să se joace și să se urmărească tenis, ceea ce este foarte bine”, a spus Haggerty.

El a vorbit despre relația sa cu George Cosac și despre introducerea unor unor programe de dezvoltare a tenisului în țara noastră, pentru a crea “o istorie nouă”. „Vorbim de câteva ori pe an, ne întâlnim de câte ori avem ocazia. Acum sunt în București, la invitația lui, iar peste două săptămâni o să ne vedem la Londra, la o întâlnire a ITF. Ce m-a impresionat, când l-am cunoscut pe George, a fost faptul că înțelege foarte bine fenomenul, am avut ocazia să vorbim despre programul meu și să descopăr că foarte multe dintre ideile noastre despre viitorul tenisului sunt foarte asemănătoare. Știu că România are o mare istorie în tenis, dar eu cred, și George crede, că trebuie să creăm și o istorie nouă. Trebuie să fim și mai buni decât suntem acum. V-am spus despre întâlnirea ITF de la Londra, iar după acea întâlnire vom pune la punct toate detaliile legate de strategia Federației Române de Tenis, vom lucra împreună, ca o mare echipă, și cu sprijinul ITF vom da drumul unor programe de dezvoltare a tenisului în România”, a afirmat Haggerty.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă