10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialNadia Comăneci: Bravo Simona... well deserved; Drăgulescu: Susţinerea românilor te poate motiva...

Nadia Comăneci: Bravo Simona… well deserved; Drăgulescu: Susţinerea românilor te poate motiva să depăşeşti orice obstacol

 

Simona Halep a fost felicitată, sâmbătă, pe reţelele de socializare, de numeroşi foşti şi actuali sportivi pentru performanţa de a ajunge pe locul 1 WTA, dintre aceştia Nadia Comăneci notând că succesul jucătoarei de tenis este binemeritat şi Marian Drăgulescu menţionând că orice obstacol poate fi depăşit prin susţinerea românilor.

"Bravo Simona….well deserved (binemeritat)", a scris Nadia Comăneci pe Facebook.

"Când ne dorim cu adevărat, visele devin realitate. Această săptămână a fost plină de momente de bucurie. Astăzi am reuşit să mă calific în finala turneului din Taiwan, iar Simona Halep a devenit numărul 1 WTA", a scris şi Marius Copil.
Simona Halep a fost felicitată şi de Academia de fotbal Gheorghe Hagi pentru performanţa reuşită sâmbătă. "Constănţeanca Simona Halep este de astăzi, 7 octombrie, noul lider mondial în circuitul WTA, după ce a învins-o, cu 6-2, 6-4, pe Jelena Ostapenko în semifinalele turneului de la Beijing. Cu această ocazie, FC Viitorul şi Academia de Fotbal Gheorghe Hagi îi transmit Simonei Halep felicitări şi mult succes în continuare!".
Adrian Mutu a postat şi el un mesaj de felicitări pe Facebook: "Bravo, Simona !!!".
Gimnastul Marian Drăgulescu a notat că performanţa Simonei Halep îi aminteşte de ce a reuşit în urmă cu câteva decenii Nadia Comăneci. "Susţinerea românilor te poate motiva să depăşeşti orice obstacol, bravo Simona Halep pentru performanţă. Când un român reuşeşte pentru prima dată în istorie un asemenea rezultat, îmi aduc aminte de Nadia Comaneci şi cum toţi românii se bucurau. Este o zi mare pentru sportul românesc".
Claudiu Keşeru i-a urat lui Halep să se menţină cât mai mult în fruntea ierarhiei WTA. "Era o chestiune de timp ţinând cont de valoarea pe care o are. Îi doresc să reziste cât mai mult timp în fruntea clasamentului", a scris el pe Facebook.
Şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a felicitat-o pe Halep. "Este o mare victorie a Simonei şi a tenisului feminin românesc. Simona şi-a dorit să devină cea mai valoroasă jucătoare de tenis din lume, a avut şi alte ocazii pe care le-a ratat, dar cu tenacitate şi multă, multă muncă a reuşit să-şi împlinească visul. Simona Halep a devenit un simbol pentru sportul romanesc şi un model demn de urmat pentru toţi românii. Felicitari Simona Halep pentru performanţa ta istorica, pentru seriozitatea cu care practici un sport atât de dur şi nu în ultimul rând pentru exemplul de viaţă pe care îl dai. Succes în finală! Hai Romania!", a afirmat Covaliu, conform site-ului COSR.
Fostul fotbalist Ciprian Marica a subliniat faptul că reuşita sportivei din Constanţa reprezintă o performanţă imensă pentru România: "Imensă performanţă pentru sportiv, pentru sportul românesc, pentru România! Bravo, Simona! Formidabil!".
Florin Gardoş speră ca Halep să rămână cât mai mult lider WTA: Ţine-l strâns, îl meritţ! Sper să rămâi cât mai mult pe primul loc mondial! Bravo, Simona!".
Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat în 1975.

 

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...
Ultima oră
Pe aceeași temă