Maratonul Nisipului, premiera europeană din Mamaia

de George Cirstea , 10 aprilie 2014 - stire actualizata la ora 23:19, 10 aprilie 2014
Maratonul Nisipului, premiera europeană din Mamaia

Staţiunea Mamaia ­ne-a obişnuit cu tot felul de premiere şi concursuri inedite, mai ales în perioada verii, dar ceea ce se va întâmpla sâmbătă şi duminică pe plaja din staţiune este o premieră continentală. 250 de „amatori” şi 180 de „profesionişti” sunt aşteptaţi la primul maraton integral pe nisip care s-a văzut vreodată în Europa, iar organizatorii sunt uimiţi că participarea va fi una internaţională, pe lângă români anunţându-şi prezenţa atleţi din Coreea de Sud, Japonia, Camerun, Portugalia şi Irlanda.

În fapt, evenimentul spotiv va fi împărţit în mai multe categorii, la proba „regină”, cea de maraton participând doar 27 de bărbaţi şi trei femei, o prezenţă notabilă şi surprinzătoare, mai ales pentru a doua categorie. Amatorii şi iubitorii de mişcare au cursa populară de sâmbătă, de la ora 11.00, una care se va lăsa cu premii surpriză la o tombolă, – dar şi cu „plicuri” pentru primii cinci clasaţi, sume modice, dar într-o perioadă de criză financiară profundă în sport, mai mult decât binevenite. Amatorii vor alerga pe cinci kilometri, respectiv o „tură” dus-întors de la Radio Vacanţa la Butoaie, pe o pistă amenajată pe nisip, astfel încât să fie evitate problemele cauzate de vânt. 250 de alergători se vor bate pentru premiul 1, a doua zi urmând însă să intre în cursă şi sportivii veritabili.

„Nu avem cunoştinţă de participarea unor profesionişti în adevăratul sens al cuvântului, dar suntem siguri că totul va fi un mare succes”, a rezumat ziua a doua organizatorul Daniel Antonaru. Astfel, duminică vor avea loc trei probe „serioase” toate cu start din acelaşi loc şi la aceeaşi oră, pe distanţe de 10,5, 21 şi 42,195 kilometri şi unde sunt înscrişi 180 de participanţi. Premiile variază înrre 200 şi 700 de lei şi însumează 7.000 de lei, pe lângă „lichidităţi” organizatorii oferind premii de aproape 10.000 de lei în produse, servicii, lecţii de dans sau paintball şi consultaţii medicale gratuite.  

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design