13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialJuan Ignacio Chela a câştigat BCR Open România

Juan Ignacio Chela a câştigat BCR Open România

Tenismanul argentinian Juan Ignacio Chela, cap de serie numărul 4, a câştigat turneul BCR Open România, după ce l-a învins în finală pe spaniolul Pablo Andujar, (numărul 105 ATP), venit din calificări, scor 7-5, 6-1, într-o oră şi 30 de minute, scrie Mediafax.

Juan Ignacio Chela a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că doreşte să revină şi în ediţia următoare a turneului BCR Open România pentru a-şi apăra titlul cucerit la Bucureşti.

“Este incredibil că am reuşit să câştig atât la simplu, cât şi la dublu. Am făcut un joc foarte bun în finala de simplu şi cred că Pablo Andujar a fost puţin obosit după o săptămână în care a jucat atâtea meciuri. Nu m-am gândit dacă voi juca două sau trei seturi. Mai mult m-am concentrat pe fiecare punct. Ştiam că vom fi amândoi obosiţi după meciurile de ieri, dar m-am concentrat pe jocul meu. Vreau să vin şi la ediţia următoare a turneului de la Bucureşti pentru a-mi apăra titlul”, a spus Chela.

Jucătorul în vârstă de 31 de ani a adăugat că echipa de Cupa Davis a României va avea o misiune grea în primul tur al competiţiei, când va juca în deplasare cu Argentina. “Cred că va fi foarte dificil pentru România în meciul de Cupa Davis împotriva Argentinei. Vom juca pe teren propriu şi e greu să câştigi acolo. Avem mulţi jucători de valoare şi o echipă puternică. România are şi ea jucători buni, cum ar fi Victor Hănescu, foarte periculos, dar cred că Argentina este favorită”, a precizat Juan Ignacio Chela.

Finalistul de la turneul BCR Open, spaniolul Pablo Andujar, a spus, la finalul partidei pierdute în faţa lui Chela, că în anii următori va reuşi să se impună la turneul de la Bucureşti: “Trebuie să-l felicit pe Chela pentru jocul foarte bun de astăzi. Îmi doresc să revin şi anul viitor la Bucureşti, pentru că m-am simţit extraordinar aici. Le mulţumesc tuturor pentru această săptămână excepţională, mai ales publicului care a fost incredibil. Acest succes al meu de la Bucureşti i-l dedic antrenorului meu, căruia vreau să-i promit că anul viitor, sau peste câţiva ani, voi reuşi să câştig turneul de aici”.

Echipa de Cupa Davis a României va întâlni, în deplasare, formaţia Argentinei, în primul tur din 2011 al Grupei Mondiale. România în barajul pentru Grupa Mondială a învins, la Bucureşti, scor 5-0, pe Ecuador.

Chela va primi pentru victoria de la Bucureşti un cec în valoare de 66.580 de euro şi 250 de puncte ATP, iar Andujar va primi 34.975 de euro şi 150 de puncte ATP. De asemenea, Chela va primi un trofeu care cântăreşte cinci kilograme, din cristal negru, cu suport de granit.

La finala BCR Open au asistat 3500 de spectatori.

Juan Ignacio Chela, alături de Lukasz Kubot (Polonia) s-a impus şi la dublu, sâmbătă, în meciul cu Marcel Granollers/Santiago Ventura (Spania), scor 6-2, 5-7, 13-11.

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă