11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialIsrael - România 4-0 în Cupa Davis. După 24 de ani, România...

Israel – România 4-0 în Cupa Davis. După 24 de ani, România a retrogradat din Grupa I a tenisului mondial

Echipa de tenis a României este condusă de formația Israelului cu scorul de 4-0, după ce Mor Bulis l-a învins pe Vasile Antonescu în două seturi, cu 7-6 (4), 6-3, duminică, la Ramat Hasharon, în meci de baraj pentru menținerea în Grupa I a zonei Europa-Africa a Cupei Davis, informează Agerpres.

Inițial, Dudi Sela trebuia să joace cu Dragoș Dima, dar partidele de duminică sunt lipsite de miză după ce Israelul și-a asigurat de sâmbătă victoria și menținerea în al doilea eșalon valoric mondial, în timp ce România a a retrogradat din Grupa I după 24 de ani.

Mor Bulis (21 ani, 590 ATP) s-a impus în fața lui Antonescu (27 ani, 651 ATP), într-o oră și 27 de minute. Românul a avut 4-1 în tiebreak, dar apoi a pierdut șase puncte consecutive și setul.

Ultimul meci de simplu îi va opune pe Edan Leshem și pe Nicolae Frunză.

Vineri, în primele meciuri de simplu, Dragoș Dima (25 ani, 463 ATP) a fost învins de Edan Leshem (20 ani, 285 ATP) cu 6-3, 5-7, 6-2, 3-6, 6-3, iar Dudi Sela (32 ani, 70 ATP) a dispus de Nicolae Frunză (20 ani neîmpliniți, 600 ATP) cu 6-3, 6-4, 6-4.

Sâmbătă, Dudi Sela (173 ATP la dublu) și Jonathan Erlich (40 ani, 80 ATP) au dispus de cuplul Vasile Antonescu (433 ATP)/Bogdan Borza (1.227 ATP) cu 6-3, 6-4, 7-6 (4).

Căpitanul României, Andrei Pavel, nu poate conta în acest meci pe cei mai buni jucători ai săi, Marius Copil, Horia Tecău sau Florin Mergea. Copil ocupă locul 78 în clasamentul mondial de simplu, iar la dublu Tecău se află pe poziția a 11-a, iar Mergea pe locul 49.

România câștigase toate cele patru confruntări anterioare cu Israelul în Cupa Davis: 4-1 la București în 1962 în primul tur al zonei Europa, 5-0 la București în 1969 în sferturile zonei Europa, 5-0 la Tel Aviv în 1974, în sferturile zonei Europa, 5-0 la Sibiu în 2015, în primul tur al Grupei I a zonei Europa-Africa.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă