20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialIrina Begu, învinsă de iberica Lara Arruabarrena, la Miami (WTA)

Irina Begu, învinsă de iberica Lara Arruabarrena, la Miami (WTA)

Jucătoarea română de tenis Irina Begu, cap de serie numărul 28, a fost învinsă neașteptat de spaniola Lara Arruabarrena, cu 3-6, 6-4, 6-3, vineri, în runda a doua a turneului WTA de la Miami (Florida).

Iberica (25 ani, 72 WTA) s-a impus după două ore și 6 minute, într-un meci în care Begu (26 ani, 28 WTA) părea că îl va câștiga la pas.

Românca a început excelent meciul și a condus cu 1-0 și 4-1 în primul set, Arruabarrena s-a apropiat la 4-3, dar Irina a reușit un nou break, încheind setul cu 6-3, în 36 de minute, potrivit Agerpres.

Begu a condus ostilitățile și în setul al doilea, în care a avut 2-0 și 4-2, dar apoi jocul s-a rupt și iberica și-a adjudecat actul secund cu 6-4, după patru ghemuri consecutive.

Arruabarrena a continuat perioada bună și în setul decisiv, în care a avut 3-0 (șapte ghemuri la rând), dar românca a avut o tresărire de orgoliu și a egalat, 3-3. Irina Begu a ratat noi oportunități de a trece în față pe tabelă, iar situația s-a răsturnat din nou, iberica luând setul cu 6-3.

Begu a avut 5 ași și a comis 6 duble greșeli, în timp ce Arruabarrena a reușit un as și a făcut 7 duble greșeli.

Cele două sunt la egalitate în meciurile directe, 2-2, după ce Irina s-a impus în 2011, la Marsilia, cu 6-2, 6-3, în optimi, și anul trecut la Shenzhen, cu 6-3, 6-2, în primul tur, iar Arruabarrena a câștigat în 2014, în primul tur la Bastad, cu 6-1, 4-2, în urma abandonului româncei.

Begu va primi pentru participare un cec de 22.325 dolari și 35 de puncte WTA.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă