23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialIon Țiriac, despre declarațiile lui Halep: Ar trebui respectate părerilor diferiților oameni...

Ion Țiriac, despre declarațiile lui Halep: Ar trebui respectate părerilor diferiților oameni pentru diferite treburi. Și nu să creăm din ele o furtună într-un pahar cu apă

Fostul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ion Țiriac, a declarat că persoana care a desemnat-o pe gimnasta Cătălina Ponor să poarte drapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio a procedat corect, potrivit Dolce Sport.

Declarațiile sale vin în contextul în care jucătoarea de tenis Simona Halep s-a arătat nemulțumită de alegerea Cătălinei Ponor. Ea a susținut că sportiva aleasă ar fi trebuit să fie ea sau handbalista Cristina Neagu.

„Eu am înțeles că drapelul îl duce Ponor. Care eu știam că Ponor nu mai participă, dar de unde să știu eu, că eu citesc de undeva că trebuia cealaltă gimnastă să se ducă. Iar s-a accidentat. Eu îmi doresc că Ponor să ducă, o mare sportivă, senzațională, cine o fi hotărât să-i dea drapelul a făcut corect. Pe de altă parte înțeleg că Neagu ar fi trebuit să-l ducă, care este cea mai mare sportivă din acest moment. În momentul ăsta înțeleg că Neagu este cea mai mare sportivă a anului la sportul care există. Deci și ea merită”, a spus Ion Țiriac.

Citește și: Marian Drăgulescu, despre Simona Halep: Declarația ei mi s-a părut ușor arogantă, mai ales că nu știe încă dacă vrea să participe sau nu la Olimpiadă

Potrivit acestuia, jucătoarea Simona Halep nu va participa la Olimpiada de la Rio. „ Acuma vine cu Simona Halep. Simona Halep nu participă. Pentru rațiunile ei. Asta trebuie să o întrebați pe ea de ce nu participă. Pe departe, dar pe departe, Simona Halep este sportivă cea mai mediatizată în momentul asta. Nu numai în România, în lume, din punct de vedere al tenisului”.

În plus, Țiriac a susținut că Halep ar fi meritat să ducă drapelul pentru că este cea mai mediatizată sportivă din România. „Cu tot respectul, Simona Halep este pe ecranul de televiziune cam de câteva sute de ori mai mult decât orice alt sportiv român. Acuma merită numai pentru treaba asta să ducă drapelul că lumea să spună, <<Uite românca duce și drapelul, românca sau altcineva>>.  Asta e părerea ei. Eu nu-mi dau cu părerea că nu sunt eu cel care a desemnat cine este. Ponor o merită. Merită și Neagu, probabil că și Halep. Însă mă gândesc că ar trebui respectate părerilor diferiților oameni pentru diferite treburi. Și nu să creăm din ele o furtună într-un pahar cu apă”, a mai spus Ion Țiriac.  

Gimnasta Cătălina Ponor a anunțat, miercuri seara, că va purta drapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio. Simona Halep, s-a declarat surprinsă de decizia Comitetului Olimpic și Sportiv Român de a o desemnat pe gimnasta Cătălina Ponor să poarte drapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio și a susținut că se aștepta să fie aleasă ea sau handbalista Cristina Neagu.

Citește și: Marian Drăgulescu îi ia apărarea Cătălinei Ponor: Îți sugerez, Simona, să participi și tu la Rio 2016 și să vezi cât de greu se câștigă o medalie pentru România

„Şi eu mă gândeam că voi fi eu sau Cristina Neagu. Cred că Neagu merita, din punctul meu de vedere, dar decizia a fost luată. O felicit şi pe Cătălina Ponor, pentru că este o mare onoare să fii portdrapel la Rio”, a declarat Halep la revenirea în ţară. Totuşi, Simona nu a luat încă o decizie finală în privinţa participării la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce recent afirmase că are mari semne de întrebare dacă va face deplasarea în Brazilia, de teama virusului Zika: „Încă nu m-am decis în privinţa participării la Jocurile Olimpice. O să consult mai mulţi medici înainte să iau o decizie finală”, a declarat Halep.

Vineri, gimnastul Marian Drăgulescu a răspuns declarațiilor lui Halep: „Îți sugerez Simona să participi și tu la Rio 2016 și să vezi cât de greu se câștigă o medalie pentru România și cu siguranță vei aprecia mai mult sportivii care au câștigat mai multe medalii la olimpiada, mondiale și europene. Așadar Halep și Neagu mai au mult de confirmat pentru a avea asemenea pretenții! Părerea mea…Scuze dacă am jignit pe cineva dar am impresia că doar două sportive are România, și nu este așa!!!”, a spus el.

Citește și:  Gimnasta Cătălina Ponor a anunțat că va purta drapelul României la Rio

 Totodată, sâmbătă, Drăgulescu a revenit cu noi precizări. Astfel, el a calificat declarația Simona Hale ca fiind „ușor arogantă”. Totodată, sportivul a afirmat că speră ca mesajul critic postat, anterior, pe pagina de Facebook, să fie „un imbold” pentru sportivă, care să o determine să participe la Jocurile Olimpice din 2016.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă