9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialÎncă un eșec. Lucian Bute, învins de columbianul Eleider Alvarez prin knockout....

Încă un eșec. Lucian Bute, învins de columbianul Eleider Alvarez prin knockout. Meciul conta pentru titlul mondial

Pugilistul Lucian Bute, în vârstă de 37 de ani, a fost învins, sâmbătă, prin knockout în repriza a cincea de adversarul său cu cinci ani mai tânăr, columbianul Eleider Alvarez, într-un meci disputat la Quebec, eliminatoriu pentru titlul mondial al categoriei semigrea, versiunea WBC.

Partida a început cu o tatonare între cei doi combatanţi, iar după primele două reprize situaţia a fost echilibrată, potrivit Mediafax. Alvarez a început în forţă repriza a treia şi a lăsat împresia că este mai puternic decât Bute, însă românul a preluat ulterior iniţiativa. În cea de-a patra rundă, Alvarez a fost atenţionat de arbitru pentru o lovitură după ceafă, într-o repriză în care Bute a punctat mai mult decât adversarul său.

Bute, care va împlini 37 de ani pe 28 februarie, a cedat însă în runda a cincea, în urma unui croşeu de dreapta al lui Alvarez. Bute a căzut la podea şi s-a ridicat până la opt, însă a lăsat impresia că nu poate să continue, iar arbitrul a pus capăt înfruntării. A fost a patra înfrângere din carieră, în cele 37 de meciuri disputate la profesionişti – 32 de victorii, dintre care 25 prin knockout, patru înfrângeri şi o remiză.

Eleider Alvarez (32 de ani), care a înregistrat a 11-a victorie prin knockout din carieră, rămâne astfel neînvins în cele 22 de meciuri la profesionişti. Pugilistul columbian va boxa pentru titlul mondial cu Adonis Stevenson, în toamna anului 2017. Canadianul în vârstă de 39 de ani are 28 de victorii, dintre care 23 prin knockout, şi o singură înfrângere în carieră.

Pe 25 noiembrie 2016, Lucian Bute a scăpat de suspendarea pentru dopaj din partea Comisiei de box a Districtului Columbia, SUA. Suspendarea de şase luni pentru consumul de Ostarină (substanţă interzisă) a expirat la 6 noiembrie, iar Bute a fost de acord cu verdictul şi a donat 50.000 de dolari în contul versiunii WBC, pentru lupta împotriva dopajului. Bute a deţinut timp de aproape cinci ani (2007-2012) centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

"Vă mulţumesc pentru prezenţă şi pentru susţinere! Meciul a fost strâns, dar el m-a surprins şi vreau să îl felicit!", a declarat Lucian Bute, la finalul confruntării.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă