15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVictorie pentru România. Horia Tecău şi Jean Julien Rojer, campioni la US...

Victorie pentru România. Horia Tecău şi Jean Julien Rojer, campioni la US Open

UPDATE 23.30: Ce spun Horia Tecău și Jean Julien Rojer, după victoria la US Open

21.20: Tecău și Rojer și-au trecut în palmares al doilea lor titlu de Mare Șlem, după cel de la Wimbledon, câștigat în 2015, scrie Agerpres.

Ultimul român care a câștigat un titlu la US Open a fost Ilie Năstase, în 1975, alături de Jimmy Connors, după 6-4, 7-6 cu cuplul olandezo-american Tom Okker/Marty Riessen.

Tecău și Rojer, capi de serie numărul 12, s-au impus într-o oră și 25 de minute în fața ibericilor, capi de serie numărul 11.

20.45: Horia Tecău şi Juls Rojer sunt campioni la US Open 2017. Ei i-au învins pe spaniolii Marc şi Feliciano Lopez, cu 6-4, 6-3, informează Prosport.ro.



Perechea formată din românul Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer va juca, vineri seara, în finala probei masculine de dublu de la US Open, cu echipa formată din spaniolii Marc Lopez şi Feliciano Lopez, potrivit Mediafax.

Pentru Tecău, finala va fi a cincea pe care o joacă într-un turneu de Mare Şlem, singurul său titlu de acest fel fiind reuşit la Wimbledon în 2015. Pentru a ajunge în finală românul şi partenerul său au trecut de perechea campioană en-titre şi de perechea cotată cap de serie numărul 1.

Cotaţi cu şansa a 11-a la câştigarea trofeului de la Flushing Meadows, spaniolii i-au învins, joi seară, scor 3-6, 6-3, 6-4, pe americanii Bob şi Mike Bryan, favoriţii cu numărul 5. Partida a durat o oră şi 57 de minute.

Pentru perechea româno-olandeză, duelul cu cei doi iberici va fi al treilea al carierei şi al doilea al sezonului. Cele două perechi s-au întâlnit prima dată în 2016, la Dubai, când Marc şi Feliciano s-au impus în minimum de seturi, 6-4, 6-4, iar revanşa a venit în sala din Rotterdam, în acest an, când Horia şi partenerul său au câştigat cu acelaşi scor.

Finala de dublu de la US Open este al doilea meci foarte important în care Horia îl va avea ca adversar pe Marc Lopez. În 2016, în finala olimpică de la Rio, spaniolul de 35 de ani, locul 21 în ierarhia de dublu în acest moment, i-a învins, alături de Rafa Nadal, pe Tecău şi Florin Mergea, scor 6-2, 3-6, 6-4.

 

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă