11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialHCM Baia Mare, învinsă de Ferencvaros, calificată de pe locul 4 în...

HCM Baia Mare, învinsă de Ferencvaros, calificată de pe locul 4 în Liga Campionilor la handbal

HCM Baia Mare a fost învinsă de formația maghiară FTC Rail Cargo Hungaria, cu scorul de 21-18 (14-7), sâmbătă, la Budapesta, în ultima etapă din grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, informează Agerpres.

Vicecampioana României avea nevoie de un egal cu Ferencvaros pentru a evita locul 4 și totodată o adversară foarte puternică în sferturi, câștigătoarea celeilalte grupe preliminare (Buducnost Podgorica — campioana en titre — sau Vardar Skopje).
 
HCM câștigase meciul tur cu ”Fradi” (numele de alint al lui Ferencvaros) la o diferență de opt goluri, 32-24, dar a făcut o primă repriză slabă la Budapesta, unguroaicele intrând la pauză cu un avantaj de șapte goluri, 14-7.
 
După ce Ferencvaros a condus cu 15-7, în debutul reprizei secunde, HCM a revenit în joc și a marcat de trei ori la rând, pentru 15-10 (40). Echipa băimăreană s-a apropiat la trei goluri, 20-17 (54), dar apoi Abbingh a ratat șansa de a micșora ecartul la două goluri și gazdele s-au dus la patru goluri, pentru ca meciul să se încheie cu 21-18.
 
Eșecul cu Ferencvaros vine după cinci victorii consecutive reușite de HCM în prima grupă principală.
 
Alexandra Do Nascimento a fost cea mai bună marcatoare a echipei din Baia Mare, cu 9 goluri. Au mai înscris Allison Pineau — 4, Valentina Ardean-Elisei 3, Patricia Vizitiu 1, Gabriela Perianu 1.
 
Pentru Ferencvaros au înscris Nerea Pena Abaurrea 7 goluri, Szandra Szollosi-Zacsik 5, Luca Szekerczes 4, Zita Szucsanszki 2, Nadina Schatzl 1, Monika Kovacsicz 1, Piroska Pappne Szamoransky 1.
 
Au arbitrat danezele Karina Christiansen și Line Hesseldal Hansen, iar delegat EHF a fost Edeltraut Berthold (Austria).
 
Înaintea partidelor de duminică, Thuringer HC — Rostov pe Don și Fleury Loiret Handball — Larvik, în clasament, pe primul loc se află Rostov pe Don, cu 17 puncte, urmată de FTC-Rail Cargo Hungaria, 12 p, Larvik, 10 p, HCM Baia Mare, 10 p, Fleury Loiret Handball, 6 p, Thuringer HC, 1 p.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă