23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialHalterofilii din Rusia rămân suspendați pentru dopaj. România a primit o sancțiune...

Halterofilii din Rusia rămân suspendați pentru dopaj. România a primit o sancțiune mai blândă

Federația internațională de haltere (IWF), cu sediul la Budapesta, a confirmat suspendarea pentru un an a nouă țări, între care și Rusia, în urma reanalizării eșantioanelor recoltate cu ocazia JO 2008 și JO 2012, care au evidențiat cel puțin trei cazuri pozitive, informează, sâmbătă, AFP citată de Agerpres.

Federațiile naționale afectate de această sancțiune, care va intra în vigoare la jumătatea lunii octombrie sunt, pe lângă Rusia, cele din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, China, Republica Moldova, Kazahstan, Turcia și Ucraina, precizează IWF într-un comunicat dat publicității sâmbătă.

"Nu văd nimic bun în această decizie și înțeleg care îi este scopul. Cred că IWF va regreta această decizie. (…) Este o decizie împotriva acestui sport", a comentat antrenorul lotului de haltere al Rusiei, Nikolai Kolesnikov, citat de agenția rusă R-Sport.

În iunie 2016, înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio, IWF a decis să suspende pentru un an Rusia, Belarus și Kazahstan, țări care au avut cel puțin trei cazuri de dopaj în urma reanalizării eșantioanelor de la Beijing (2008) și Londra (2012), la inițiativa Comitetului Internațional Olimpic (CIO).

În final, halterofilii ruși nu au luat parte la JO 2016, în timp ce altor țări, care au avut peste trei cazuri pozitive, le-au fost retrase locuri, între care Kazahstanul și Belarus. De asemenea, Azerbaidjan, Republica Moldova, Coreea de Nord, România și Uzbekistan au fost sancționate numeric la Rio, adaugă AFP.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă