7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFRF vrea să aibă un profit din pariurile sportive. Organizatorii răspund că...

FRF vrea să aibă un profit din pariurile sportive. Organizatorii răspund că deja plătesc doi la sută pentru sport

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, susține un proiect legislativ care ar obliga operatorii de pariuri sportive să cedeze o parte din profitul lor către federațiile sportive.

Dacă aceste modificări vor fi adoptate, Federațiile ar primi dreptul să acorde licență de funcționare operatorilor de pariuri.

În replică, operatorii de pariuri susțin că piața pariurilor este deja reglementată de Oficiul Național al Jocurilor de Noroc (ONJN), iar modificările legislative propuse ar duce la o dublă subordonare – față de ONJN și față de Federațiile sportive.

La rândul ei, Asociația organizatorilor de jocuri de noroc Rombet subliniază că "activitatea de jocuri de noroc este, conform legislației în vigoare, taxată mai mult decât orice altă activitate economică,  iar 7% din aceste taxe se redirecţionează prin lege pentru a susține sportul, educația și cultura".

Cei 7 la sută sunt redistribuiți de stat după cum urmează: 1% la Ministerul Culturii pentru Fondul cinematografic şi pentru Programul Naţional de Restaurare a Monumentelor Istorice, 2% la Ministerul Educației Naționale, 2% la Ministerul Tineretului și Sportului și 2% Ministerului Sănătății pentru suplimentarea sumelor privind Programul de reabilitare al spitalelor, explică președintele Rombet, Dan Ghiță.

Până în prezent, Ministerul Tineretului și Sportului, ONJN și Consiliul Concurenței au dat aviz negativ asupra acestor amendamente. Următoarea etapă înainte de votul din Parlament este emiterea unui raport de către Comisia de Învățământ, Tineret și Sport, condusă de Camelia Gavrilă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Comisia de Disciplină a FRF a decis! Pedepse înjumătățite pentru Dinamo și UTA

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a suspendat parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA, care primiseră iniţial câte patru meciuri fără spectatori...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!

Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igiena și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Există anumite situații în care acest aspect...
Ultima oră
Pe aceeași temă