Francezul David Poisson, campion de schi alpin, a murit la un antrenament

de Mihai Diac , 14 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 10:22, 14 noiembrie 2017
David Poisson (Foto: Times Colonist)

Francezul David Poisson (35 ani), medaliat cu bronz în proba de coborâre din cadrul Campionatelor Mondiale de schi alpin din 2013, a încetat din viață luni, după o căzătură în timpul unui antrenament, a anunțat Federația franceză de schi (FFS), citată de AFP, informează Agerpres.

Accidentul s-a produs în stațiunea Nakiska din Canada.

"Devastați de această veste", președintele FFS, Michel Vion, directorul tehnic național Fabien Saguez și întregul staff sportiv și personalul administrativ al federației "se alătură durerii apropiaților săi, în aceste momente dificile", se precizează într-un comunicat al Federației.

Moartea lui David Poisson s-a produs la 16 ani după cea a schioarei franceze Regine Cavagnoud, care a încetat din viață în urma leziunilor cerebrale grave pe care l-a suferit în timpul unui antrenament.

Campioană mondială la slalom super-uriaș, Cavagnoud a lovit un antrenor, în timpul unei sesiuni de pregătire pe un ghețar austriac, în data de 29 octombrie 2001, schioarea decedând două zile mai târziu, la spital.

Moartea accidentală a lui Poisson reamintește de pericolele curselor de coborâre, care se desfășoară la viteze amețitoare, chiar dacă securitatea pistelor a fost îmbunătățită în ultimele două decenii, o preocupare constantă a organizatorilor și a Federației internaționale de schi (FIS).

David Poisson și partenerii săi din grupul de viteză al echipei Franței se pregăteau de câteva zile la Nakiska, în vederea probelor de coborâre și slalom super-uriaș de la Lake Louise (Canada), contând pentru Cupa Mondială de schi alpin, programate pe 25 și 26 noiembrie.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design