13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. JO de la Rio: România, fără medalii la gimnastică. Cătălina Ponor...

FOTO. JO de la Rio: România, fără medalii la gimnastică. Cătălina Ponor s-a clasat pe jocul șapte la bârnă. Reacția gimnastei

Gimnasta română Cătălina Ponor s-a clasat, luni, pe locul șapte în finala de la bârnă, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informează Agerpres.

Tripla campioană olimpică la JO de la Atena a avut o evoluție cu ezitări și a primit nota 14,000. Ponor a adus de altfel ultima medalie olimpică a României la bârnă, la Atena (aur). La JO 2012, de la Londra, Ponor a ocupat locul patru la bârnă, având aceeași notă cu medaliata cu bronz, americanca Aly Raisman.

Gimnasta, care va împlini vârsta de 29 de ani pe 20 august, a precizat că evoluţia ei a fost afectată de emoţii şi de presiunea aşteptărilor pentru o medalie, potrivit Mediafax.

„A fost greu. Am încercat să lupt, să reprezint România cât am putut de bine. Din păcate, au fost multe emoţii, multe mesaje negative, care m-au atins. Ştiam că este presiune mare pe mine, nu m-am gândit la medalie, doar să-mi fac exerciţiul. Din păcate, nu am reuşit o performanţă. Important este că sunt sănătoasă. Nu mi-am pus deloc problema retragerii, vreau să mă duc la Europenele de la Cluj, mai am de luptat! Am dat undă verde acelor mesaje negative şi gânduri negative îndreptate către mine de acele persoane care nu şi-au dorit ca eu să fiu aici. Campioană olimpică sunt, şi nu o dată, de trei ori. Nu am absolut nimic de pierdut. Mi-am jucat şansa până la capăt. Dar n-a fost să fie. Am îmbrăţişat-o îndelung pe olandeza Wevers, câştigătoarea, pentru că mi-a spus că eu am fost exemplul ei în 2004. Şi tocmai de aceasta a ajuns aici, pentru că şi-a dorit să ajungă ca mine. Iar eu nu sunt o persoană care să ţină ură, să doresc răul cuiva. De aceea mi-am dorit să-şi facă exerciţiul cum trebuie. Ea a avut un respect foarte mare pentru mine, iar eu o felicit că a reuşit să mă ajungă şi să devină campioană olimpică la bârnă”, a declarat Ponor pentru TVR 1.

Citește și: FOTO: JO de la Rio. Marian Drăgulescu a ratat medalia de bronz la sărituri

Aurul a fost cucerit de olandeza Sanne Wevers, cu 15,466 puncte, argintul a fost adjudecat de americanca Lauren Fernandez, cu 15,333 puncte, iar bronzul a revenit alte americancei, Simone Biles, 14,733.

Wevers (24 ani) a obținut argintul la bârnă, anul trecut, la Mondialele de la Glasgow, palmaresul său cuprinzând și un bronz la paralele, tot anul trecut, la Europenele de la Montpellier. Hernandez (16 ani) mai avea în palmares doar aurul olimpic cu echipa SUA.

Biles a luat a patra sa medalie la Rio, după cele trei de aur, cu echipa, la individual compus și sărituri.

Clasament final:

1. Sanne Wevers (Olanda) 15,466 
2. Lauren Hernandez (SUA) 15,333 
3. Simone Biles (SUA) 14,733 
4. Marine Boyer (Franța) 14,600 
5. Flavia Saraiva (Brazilia) 14,533 
6. Fan Yilin (China) 14,500 
7. Cătălina Ponor (România) 14,000 
8. Isabela Onyshko (Canada) 13,400

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă