13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFinala turneului de mare şlem, Australian Open, se va disputa, joi, între...

Finala turneului de mare şlem, Australian Open, se va disputa, joi, între surorile Serena şi Venus Williams

Finala primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, se va disputa, la simplu feminin, între surorile americane Serena și Venus Williams, așa cum s-a mai întâmplat în urmă cu 14 ani, scrie Agerpres.

Joi, la Melbourne, în penultimul act al competiției, Serena Williams (35 ani) a învins-o în două seturi, 6-2, 6-1, pe croata Mirjana Lucic-Baroni, după doar 50 minute de joc.

Rămasă principala favorită după eliminarea deținătoarei trofeului, germanca Angelique Kerber, Serena Williams se va lupta pentru câștigarea celui de-al șaptelea său titlu la Australian Open cu sora sa mai mare, Venus Williams (36 ani), care a trecut la rândul ei în semifinale, cu 6-7 (3/7), 6-3, 6-2, de o altă jucătoare americană, Coco Vandeweghe.

Serena și Venus Williams au mai disputat finala Openului Australiei și în 2003, iar victoria a revenit atunci mezinei, cu 7-6 (7/4), 3-6, 6-4, acela fiind, de altfel, primul dintre cele șapte trofee cucerite la Melbourne de actuala ocupantă a locului 2 mondial, care își va putea recăpăta fotoliul de lider al clasamentului WTA în cazul unui succes în finala de sâmbătă.

Cele două surori americane au disputat până acum opt finale de Mare Șlem, Serena reușind să câștige de șase ori, ultima oară în anul 2009, la Wimbledon.

Cele mai citite

O familie de 9 persoane, dintre care șase copii, din Rafah a fost ucisă într-una tac israelian

Un atac israelian a omorât nouă persoane, dintre care şase copii, toţi membri ai aceleiaşi familii, vineri seara la Rafah, în sudul îndepărtat al...

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă