21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialEwald Lienen participă la antrenamentul Oţelului. Antrenor de Bundesliga, la Galaţi

Ewald Lienen participă la antrenamentul Oţelului. Antrenor de Bundesliga, la Galaţi

Directorul general al FC Oţelul, Narcis Răducan, a declarat că noul tehnician al echipei, germanul Ewald Lienen, participă la şedinţa de pregătire care are loc miercuri dimineaţă. Contractul, unul cu o valoare peste media celor ale antrenorilor români, va fi semnat ulterior, potrivit Mediafax.

Prima întâlnire pe care am programat-o a fost cu domnul Adamescu (n.r. – Dan Adamescu, patronul clubului). Am fost suprins să aflu că ştia că a jucat fotbal la nivel înalt. Îl ştia ca fotbalist, pentru că sunt generaţii apropiate. Discuţia legată de bani a mers destul de repede. Este un efort pentru a aduce un antrenor de acest nivel. Contractul lui este confidenţial, dar câştigă peste media antrenorilor noştri, pentru că are un anumit statut şi i l-am respectat. Deşi este la antrenament în acest moment, actele vor fi semnate după antrenament, dar totul este pus la punct”, a spus Răducan.

Oficialul gălăţenilor a precizat că Lienen este un tehncian capabil să preia din mers echipele cu problemele şi să le revitalizeze într-un timp foarte scurt. “A antrenat mult timp în Grecia şi este astfel obişnuit şi cu inexactităţile societăţii noastre. Noi sperăm să nu simtă acest lucru şi îi vom fi aproape, ca să se acomodeze cât mai repede. A preluat echipe cu probleme, în criză, şi a reuşit să le ridice. Un exemplu este Panionios, care era pe o poziţie retrogradabilă, şi a ajuns cu ea până în Liga Europa. Este capabil să preia din mers o echipă”, a precizat Răducan.

Lienen, 59 de ani, şi-a început cariera de antrenor la echipa secundă a celor de la MSV Duisburg, după care a fost promovat principal la prima formaţie. El a mai antrenat pe Hansa Rostock, FC Koln, Tenerife, Borussia Monchengladbach, Hannover, Panionios, TSV 1860 Munchen, Olympiacos, Arminia Bielefeld şi AEK Atena.

Ca fotbalist, el a evoluat pentru Arminia Bielefeld, Borussia Monchengladbach şi MSV Duisburg.

Tehnicianul Ionuţ Badea a fost demis după etapa a XII-a a Ligii I din cauza rezultatelor slabe. Interimatul la meciul din optimile Cupei României – Timişoreana contra echipei Corona Braşov, scor 2-1, şi de la cel din campionat cu FC Botoşani, scor 2-1, a fost asigurat de Constantin Schumacher.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă