10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialElicopterul SMURD a salvat o sportivă care se accidentase la maratonul din...

Elicopterul SMURD a salvat o sportivă care se accidentase la maratonul din Munţii Făgăraş

Elicopterul SMURD a fost solicitat, sâmbătă, pentru a prelua o alergătoare la un maraton montan organizat în Munţii Făgăraş, după ce sportiva a suferit un accident în zona Turnul Paltinului, transmite Mediafax.

Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că maratonista a suferit fracturi la nivelul membrelor. David a precizat că încă o femeie, de 63 de ani, a avut nevoie de intervenţia salvamontiştilor, dar aceasta va fi coborâtă de pe munte pe cale terestră.

„Două persoane aflate în Munţii Făgăraşului au avut nevoie de intervenţia echipei Salvamont Sibiu după ce au suferit fracturi la nivelul membrelor inferioare. Este vorba despre o alergătoare la maratonul montan 2×2 care a căzut în zona Turnul Paltinului şi care a fost evacuată cu elicopterul SMURD Mureş. O a doua pacientă de 63 de ani este transportată în acest moment pe cale terestră din Şaua Caprei la Bâlea Lac”, a spus David.

Câteva sute de alergători montani din România şi din străinătate sunt prezenţi la Bâlea Lac, în apropierea Cabanei Paltinu, la două competiţii de tip maraton montan: 2X2 RACE sau X2 RACE. 2X2 RACE are aproximativ 46 kilometri lungime, cu 4.200 metri diferenţă pozitivă de nivel, iar X2 RACE are puţin peste 18 kilometri lungime şi 1.800 metri diferenţă pozitivă de nivel, ambele curse fiind accesibile doar sportivilor foarte bine pregătiţi fizic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă