8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVictorie pentru echipa națională de handbal feminin. Jucătoarele s-au calificat în grupele...

Victorie pentru echipa națională de handbal feminin. Jucătoarele s-au calificat în grupele principale la EURO 2016. Cristina Neagu: Suntem foarte fericite că am câştigat. Din punctul meu de vedere, începem să visăm

UPDATE 21.45: Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a precizat, după victoria de vineri, că echipa sa este foarte fericită, potrivit TVR.

„Suntem foarte fericite că am câştigat astăzi, ştiam că fără victoria cu Croaţia era degeaba cea cu Rusia. Mergem mai departe cu 2 puncte, iar din punctul meu de vedere începem să visăm. Aşteptăm meciurile de acolo, nu ştiu exact care sunt adversarele pentru că mai sunt meciuri în seara asta, dar acum e important să ne recuperăm. Eu sunt mereu optimistă, dar uneori e mai bine să fii cu picioarele pe pământ. Am făcut un meci bun şi cu Norvegia, a urmat victoria extraordinară cu Rusia, am făcut-o şi azi, mergem cu două puncte uriaşe mai departe. Le mulţumesc din suflet suporterilor care ne-au încurajat din tribune şi sperăm să ne susţină şi în continuare la fel”, a declarat Cristina Neagu, la postul național de televiziune.

———–

Naționala feminină de handbal a României s-a calificat, vineri, în grupele principale la EURO 2016, după ce a învins formația Croației, cu scorul de 31-26 (15-13), potrivit Mediafax.

Acesta a fost ultimul meci al echipei naționale de handbal feminin din Grupa D a Campionatului European din Suedia.

La Helsingborg, croatele au expediate mai multe şuturi (raport 45-43), dar româncele au avut o eficienţă mult mai bună (72-58 %). Cristina Neagu (10 goluri) şi Eliza Buceschi (7 goluri din 8 încercări) au fost cele mai bune jucătoare ale României, iar Andrea Penezic (8 goluri) şi Zana Maric (7 goluri) s-au remarcat de la Croaţia.

În urma acestui rezultat, România se află pe locul doi, cu 4 puncte, la egalitate cu Norvegia, iar Croaţia nu are niciun punct după trei runde. Tricolorele au pierdut partida cu Norvegia, dar s-ar putea califica de pe prima poziţie, dacă Rusia va învinge Norvegia, de la ora 21.45.

România: Dedu, Ungureanu – portari; Udriştoiu 4 goluri, Szucs, Geiger, Pintea, Buceschi 7, Neagu 10, Florică, Laslo, Iuganu 2, Zamfir 2, Manea 3, Zamfirescu 1, Chintoan, Chiper 2. Selecţioner: Ambros Martin.

Croaţia: Razum, Besen – portari; Zadravec, Nemaskalo 3, Blazevic, Debelic 2, Covic 1, Posavec, Micijevic 1, Krsnik, Vidak, Penezic 8, Milanovic-Litre 1, Jankovic, Maric 7, Basic 3. Selecţioner: Goran Mrden.

 

 

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă