13.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDupă un meci dramatic, Marius Copil se califică pe tabloul principal pentru...

După un meci dramatic, Marius Copil se califică pe tabloul principal pentru prima oară în carieră | CORESPONDENȚĂ DE LA ROLAND GARROS

UpdateMeci greu pentru Marius Copil în primul tur. Acesta va juca duminică împotriva spaniolului Albert Ramos-Vinolas, cap de serie nr. 19.

Ana Bogdan a avut noroc la tragerea la sorți fiindcă o va întâlni pe Ons Jabeur din Tunisia care, deși a pierdut ultimul meci din calificări, a fost pescuită în ultimul moment pentru a înlocui o jucătoare care s-a retras. Bogdan are toate șansele să o întâlnească în turul 2 al competiției pe Dominika Cibulkova (Slovacia) cap de serie nr. 6.


Circa 800 de persoane au asistat la un meci extrem de tensionat de la un capăt la altul, pe o temperatură ridicată, deja 24 de grade la ora 10.

Deși Copil a avut nevoie doar de 30 de minute pentru a finaliza primul set, 6-4, un break și în rest servicii excelente, acesta și-a complicat viața în următoarele doua manșe, care aveau să facă loc unei încleștări dramatice, pe durata a încă două ore.

Peter Gojowczyk (Germania – 141 ATP), deși a aliniat 7 duble greșeli degajând o stare de instabilitate permanentă la serviciu, a reușit să țină foarte bine piept mai bine clasatului său adversar din România, fiindcă a lovit mingea mult mai tare și mult mai aproape de linii decât Copil.

Lipsă de rigoare

Marius, emoționat de importanța acestei întâlniri (așa cum a spus-o la final pentru Romănia Liberă, a avut mari probleme de concentrare.

De pildă în setul 2 a fost în 2 rânduri la un pas de a realiza break-ul. Apoi a condus cu 3-1 în tie-break, după care l-a pierdut 7-5.

La fel în setul decisiv, unde a beneficiat de 2 mingi de meci înainte de intrarea în tie-break. Apoi a preluat rapid conducerea ajungând la 4-0, cu încă 2 mingi de meci la 6-5 și 7-6…

În sfârșit, a cincea minge de meci i-a adus lui Marius Copil (93 ATP, 26 de ani) eliberarea și bucuria primei calificări – meritate – în aplauzele unui public pasionat.

El va afla în această seară cine îi va fi adversar în primul tur.

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă